Kremiškas, bet kartu ir traškus, kupinas umami skonio, labai aromatingas patiekalas, kuris ypatingai tinka gaminti rudenį, kol šviežių grybų sezonas dar nesibaigė. Neskrudinti grikiai netikėtai puikiai "susižaidžia" su miso sultinio išskirtiniu skoniu, o lietuviški, mums įprasti grybai – su egzotiškais grybais. Iš tiesų netikėti, tačiau tikrai puikūs skonių ir tekstūrų deriniai, kurie sugula rudeniu kvepiančioje lėkštėje. Būtina išbandyti visiems grybų mylėtojams!
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 1 vnt. nedidelio svogūno
- 3 vnt. skiltelių česnako
- 1 valg. š. sviesto
- Šlakelio aliejaus
- Šiek tiek džiovintų baravykų
- 150 g grikių
- 100 ml balto sauso vyno
- 0,5 l Miso sultinio
- 100 g parmezano sūrio
- 300 g voveraičių
- 300 g shimeji grybų
- 1 valg. š. česnakinio sviesto
- Šiek šviežios petražolės
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
- Svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite. Į įkaitintą keptuvę sudėkite sviestą, įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite svogūnus su česnakais. Kepkite apie 2-3 minutes. Sudėkite pasmulkintus džiovintus baravykus, pakepinkite dar minutę ir suberkite grikius. Pakepinę dar minutę supilkite vyną, o jam nugaravus per kelis kartus supilkite sultinį ir troškinkite, kol visas susigers ir suminkštės grikiai. Jeigu nugaravus sultiniui grikiai dar bus neparuošti – tęskite įpildami vandens. Prieš patiekiant suberkite tarkuotą parmezano sūrį ir viską gerai išmaišykite.
- Į kitą, labai gerai įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir suberkite gerai nuvalytas voveraites. Pakepkite kelias minutes, tuomet suberkite shimeji grybus ir kepkite dar maždaug penkias minutes kartais pamaišydami. Įdėkite šaukštą česnakinio sviesto ir jam ištirpus suberkite pasmulkintas petražoles, įberkite šiek tiek druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite ir išjunkite kaitrą.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}