Dešrelės su bulvių koše gal neskamba kažkaip labai ypatingai, tačiau šis patiekalas tikrai gali nustebinti. Tai namais ir jaukumu kvepiantis patiekalas, kurio paslaptis – ypatingas padažas ir.. spirgučiai. Mėgstamos dešrelės prisigėrusios sodraus padažo aromato ir skonio puikiai dera su šilkine bulvių koše, kuri pagardinta keptos šoninės gabalėliais. Nusikelkite į vaikystę ir mėgaukitės komfortišku maistu.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 6 vnt. Bratwurst dešrelių
- Šiek tiek aliejaus kepimui
- 1 vnt. didelio svogūno
- 1 vnt. žalio rūgštesnio obuolio
- 3 vnt. skiltelių česnako
- 2 valg. š. miltų
- 435 ml marinara padažo
- 435 ml jautienos demi glace sultinio
- Šiek tiek šviežio čiobrelio
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 arb. š. rūkytos paprikos
- 1 arb. š. aitriosios paprikos dribsnių
- 1 valg. š. angliškų garstyčių
- 1 valg. š. Vorčesterio padažo
Bulvių košei reikės:
- 1 kg bulvių
- 100 g sviesto
- 200 ml pieno
- 200 g šoninės
Gaminimo eiga
- Paruoškite dešreles ir padažą. Dešreles apkepinkite gerai įkaitusioje, aukštesnėje keptuvėje su šiek tiek aliejaus kepimui. Apkepintas dešreles išimkite iš keptuvės ir į ją suberkite šiaudeliais pjaustytą svogūną. Kepkite apie tris minutes, kol svogūnai nuskaidrės ir pradės lengvai karamelizuotis. Tada suberkite vidutinio dydžio gabalėliais pasmulkintą obuolį ir gerai susmulkintą česnaką. Sudėkite miltus ir išmaišius juos pakepinkite. Supilkite marinara padažą, maišant vėl kepinkite ir supilkite jautienos demi glace, įdėkite šiek tiek šviežio čiobrelio, įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, rūkytos paprikos, aitriosios paprikos, sudėkite garstyčias bei Vorčesterio padažą ir išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir palengva troškinkite apie 5-10 minučių. Gražinkite į keptuvę dešreles ir patroškinkite dar apie 5 minutes.
- Paruoškite bulvių košę. Nuskustas, nuplautas ir pasmulkintas bulves sudėkite į verdantį vandenį ir virkite kol suminkštės. Šoninę supjaustykite šiaudeliais ir apkepinkite keptuvėje, kad pasidarytų spirgučiai. Sudėkite sviestą, supilkite pieną ir šildykite, kol sviestas visiškai ištirps, tada viską supilkite į nusunktas, labai gerai sugrūstas bulves ir dar kartą pertrinkite.
- Bulvių košę su spirgučiais patiekite kartu su dešrelėmis padaže.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}