Sultingi jautienos kukuliai yra tikra šio patiekalo žvaigždė. Ir nors gali atrodyti, kad tikrai skanius kukulius yra sudėtinga pagaminti, iš tiesų, užtenka žinoti keletą gudrybių ir puikūs mėsos kukuliai garuos ant jūsų stalo. Patiekite su kokybiškais spaghetti makaronais ir Napoletana padažu ir mėgaukitės ikonišku patiekalu be didelių pastangų. Puikus pasirinkimas, kai norisi naminio, jaukaus ir užpildančio maisto.
Spausdinti receptą
Jautienos kukuliams reikės:
- 60 g panko džiūvėsėlių
- 250 g rikotos sūrio
- 1 vnt. balto svogūno
- 10 vnt. česnako skiltelių
- 2 valg. š. kokybiško alyvuogių aliejaus
- Pundelio šviežio baziliko
- Pundelio šviežios petražolės
- 100 g kietojo sūrio
- 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 1 kg brandintos maltos jautienos
- 1 arb. š. druskos
- 2 arb. š. Viduržemio jūros prieskonių
- 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Taip pat reikės:
- 500 g kokybiškų spaghetti makaronų
- ~800 g padažo Napoletana
- Šiek tiek šviežio baziliko
Gaminimo eiga
- Paruoškite kukulius. Į dubenį suberkite panko džiūvėsėlius, sudėkite rikotą, gerai išmaišykite ir palikite dešimčiai minučių, kad džiūvėsėliai išbrinktų.
- Svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir suberkite į gerai įkaitintą keptuvę su keliais šaukštais tyro alyvuogių aliejaus. Kepinkite apie penkias minutes, kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs, o česnakai pradės karamelizuotis. Nepamirškite kartais pamaišyti.
- Baziliko ir petražolių lapelius nuskabykite ir smulkiai sukapokite. Kietąjį sūrį sutarkuokite per šiek tiek stambesnę, nei smulkiausią tarką, kad sūrio gabaliukai išliktų mėsos kukuliuose.
- Į dubenį su išbrinkusiais džiūvėsėliais suberkite susmulkintas žoleles, tarkuotą kietąjį sūrį, apkepintus svogūnus ir česnakus, įmuškite kiaušinius, sudėkite brandintą jautieną ir suberkite prieskonius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir suformuokite vienodo dydžio ( apie 3-4 cm skersmens) kukulius.
- Paruoštus kukulius dėkite kepti į iki 220 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus ir grilio funkcija. Kepkite orkaitės viršuje apie 10-12 minučių.
- Spaghetti makaronus pasūdytame vandenyje išvirkite pagal gamintojo nurodymus. Į keptuvę kurioje kepė svogūnai ir česnakai supilkite Napoletana padažą ir pašildykite. Į išvirusius makaronus įpilkite maždaug du samtelius padažo ir gerai išmaišykite, kad visi makaronai tolygiai pasidengtų.
- Iškepusius kukulius sudėkite į likusį padažą keptuvėje, kad susijungtų skoniai. Apibarstykite smulkintu šviežiu baziliku.
- Makaronus galite patiekti iškart sumaišant su kukuliais arba atskirai, kad visi valgytojai galėtų pasidaryti savo patiekalo versiją. Taip pat, jei turite dar šiek tiek rikotos, ją galite užtepti ant lėkštės dugno prieš dedant makaronus su kukuliais, taip patiekalas bus dar kremiškesnis ir sultingesnis.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}