Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais
Kiaulienos šnicelį turbūt žino ir yra ragavę visi. Daugeliui šis patiekalas primena vaikystę ar mokyklos valgyklą, o mes šį kartą norime pasiūlyti pasigaminti šiek tiek kitokį, gurmaniškesnį variantą – antienos šnicelį su briuselio kopūstų pagardu. Tai lengvai pagaminamas ir labai gardus patiekalas kuriame puikiai dera visi skoniai. Traškus ir sultingas antienos šnicelis pats savaime yra labai skanus, tačiau atskirų pagyrų verti yra apelsinų ir svogūnų pagarde karamelizuoti briuselio kopūstai. Juos tiesiog būtina išbandyti visiems šios daržovės mėgėjams ir ne mėgėjams, nes skonis tiesiog fantastiškas. Briuselio kopūstai yra blanširuojami ir po to lengvai apkepami, todėl išlaiko ne tik traškumą ir šviežumą, bet ir daugelį naudingų medžiagų. Tikrai dėmesio vertas duetas jūsų pietums ar vakarienei.
Spausdinti receptą

Antienos šniceliui reikės:

  • 2 vnt. anties krūtinėlių
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
  • 100 g kvietinių miltų
  • 1-2 vnt. išplaktų laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 100 g panko džiūvėsėlių

Taip pat reikės:

  • 500 g briuselio kopūstų
  • Augalinio aliejaus kepimui
  • 1 valg. š. sviesto
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Keleto šaukštų apelsinų-svogūnų džemo

Gaminimo eiga
 

  • Nuo anties krūtinėlių nulupkite odeles ir nupjaustykite visas plėves. Nuvalytas anties krūtinėles mėsos muštuku ar panašaus įrankio pagalba truputį paploninkite, kad gabalėliai būtų tolygaus ir vienodo storio. Išmuštą mėsą apibarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais.
  • Į tris atskirus neaukštus indelius suberkite kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius ir džiūvėsėlius. Anties krūtinėles apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir nuvarvinus kiaušinio perteklių – džiūvėsėliuose. Atidėkite į šalį.
  • Į keptuvę pilkite augalinio aliejaus tiek, kad nuo dugno būtų apie vieną cm ir įkaitinkite jį iki maždaug 190 °C laipsnių. Į įkaitintą aliejų dėkite paruoštas anties krūtinėles ir kepkite apie keturias minutes – po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepus, išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų pertekliniai riebalai.
  • Paruoškite briuselio kopūstus. Kopūstus švariai nuvalykite nuimdami viršutinius lapelius bei nupjaudami kotą ir blanširuokite juos. Pavirkite apie dvi minutes vandenyje ir tada iškart dėkite į labai šaltą vandenį, kad greitai atvėstų, nusausinkite. Į keptuvę įdėkite šaukštą sviesto ir jam išsilydžius sudėkite briuselio kopūstus, įberkite žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų pipirų, įdėkite šaukštą apelsinų-svogūno džemo ir pakepkite apie dvi minutes, kol briuselio kopūstai karamelizuosis. Labai svarbu neperkrauti keptuvės, kad kopūstai keptų, o ne troškintųsi.
  • Antienos šnicelius patiekite kartu su karamelizuotais briuselio kopūstais.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}