Fantastiško skonio patiekalas be mėsos? Kodėl gi ne? Ypač, kai po truputį prasideda šviežių daržovių sezonas. Pomidorinė baklažanų užtepėlė su česnakine duonele – nuostabus užkandis, kurio skonių paletę užbaigia netikėtas ingredientas, be kurio šis patiekalas prarastų dalį savo žavesio. Būtinai išbandykite, nes pagaminsite labai lengvai ir greitai, o užkąsite ne tik skaniai, bet ir sočiai.
Spausdinti receptą
Užtepėlei jums reikės:
- 2 vnt. pailgų baklažanų
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio druskos
- 0,5 vnt. čili pipiro
- 4 vnt. skiltelių česnako
- 1 arb. š. kumino sėklų
- 1 arb. š. rūkytos paprikos
- 480 g marinara padažo
- Žiupsnelio cukraus
- Pundelio šviežios petražolių
- Pundelio šviežios kalendros
- Česnakiniam sviestui reikės:
- 100 g kambario temperatūros sviesto
- 2 vnt. skiltelių česnako
Taip pat reikės:
- 4 vnt. duonelės Saltimbocca
- Šiek tiek kedrinių pinijų riešutų
- 1 vnt. citros žievelės
Gaminimo eiga
- Pagaminkite užtepėlę. Baklažanus nulupkite ir supjaustykite nedideliais, vienodo dydžio kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberkite supjaustytus baklažanus. Įberkite druskos, pamaišykite ir kepkite ant vidutinės kaitros apie 10 minučių. Nepilkite papildomai aliejaus, paskrudęs baklažanas visą sugertą aliejų pradės išleisti atgal, todėl per daug aliejaus nereikia.
- Plonomis riekelėmis supjaustykite čili pipirą, susmulkinkite česnaką ir suberkite į keptuvę su baklažanais. Kol baklažanai ir prieskoninės daržovės kepa, suberkite kumino sėklas bei rūkytą papriką, išmaišykite ir dar šiek tiek pakepkite. Supilkite marinara padažą, įberkite žiupsnelį cukraus, išmaišykite ir patroškinkite apie 5-7 minutes.
- Pagardui išsitroškinus, paragaukite ar netrūksta pipirų bei druskos ir suberkite susmulkintas petražoles su kalendra (šiek tiek pasilikite česnakiniam sviestui). Išjunkite kaitrą ir permaišykite.
- Pagaminkite česnakinį sviestą. Kambario temperatūros sviestą įdėkite į dubenėlį, išspauskite česnako skilteles, suberkite likusias smulkintas žoleles ir gerai išmaišykite.
- Duonelių vidų ištepkite česnakiniu sviestu ir dėkite į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir pakepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus.
- Ant paskrudusios Saltimbocca duonelės tepkite baklažanų užtepėlę, užberkite šiek tiek kedrinių pinijų riešutų, užtarkuokite šiek tiek citrinos žievelės ir skanaukite.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}