Turkiško stiliaus picos užkandis

Turkiško stiliaus picos užkandis
Nors užkandžių receptais dalinomės begalę kartu, galvojame, kad atėjus šiltajam sezonui jų tikrai nebus per daug. Todėl šį kartą, neįprastos „picos“ receptas, kuris tikrai nustebins. Plonas, lengvai pagaminamas paplotėlis, padengtas ėrienos ir pomidorų užtepu ir keptas labai aukštoje temperatūroje. Patiekiamas su gaiviomis salotomis, tad puikiai tiks gaminti prasidėjus šviežių daržovių sezonui.
Spausdinti receptą

Tešlai jums reikės:

  • 300 g kokybiškų miltų
  • 3 g sausų mielių arba 9 g šviežių mielių
  • 6 g cukraus
  • 6 g druskos
  • 180 – 200 ml kambario temperatūros vandens

Įdarui jums reikės:

  • 300 g smulkintos ėrienos rieb. ~20%
  • 8 valg. š. padažo „Šakšuka“
  • Nedidelio pundelio smulkintų petražolių
  • Nedidelio pundelio smulkintų svogūnų laiškų
  • 1 valg. š. natūralaus skonio jogurto

Taip pat jums reikės:

  • 1-2 vnt. pomidorų
  • Šiek tiek svogūnų laiškų
  • Šiek tiek petražolių
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga
 

  • Į plakiklio dubenį suberkite miltus, mieles, cukrų, druską, supilkite vandenį ir su tešlos minkymo antgaliu išminkykite tešlą, kol nebelips prie rankų. Išminkytą tešlą kelis kartus palankstykite, įdėkite į aliejuotą indą ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių „pailsėti“.
  • Į dubenį sudėkite mėsa, padažą, suberkite smulkintas petražoles, smulkintus svogūnų laiškus, jogurtą ir viską gerai išmaišykite.
  • „Pailsėjusią“ tešlą padalinkite į šešias dalis. Kiekvieną dalį kelis kartus perlenkite ir susukite į rutuliuką. Leiskite tešlai „pailsėti“ dar penkias minutes. Darbinį stalviršį pabarstykite miltais ir iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite po ploną paplotėlį.
  • Iškočiotą tešlą dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Ant tešlos tolygiai užtepkite paruoštą mėsos įdarą ir dėkite kepti iki 230-240 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija. Septynias minutes kepkite skardą padėję ant orkaitės dugno, tada perkelkite skardą į patį orkaitės viršų ir kepkite dar tris minutes. Jei turite picos akmenį, kepimui naudokite jį.
  • Pomidorus, svogūnų laiškus ir petražoles susmulkinkite, įpilkite šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus.
  • Ant iškepusios picos dėkite šiek tiek paruoštų pomidorų ir paplotėlį susukite į suktinuką.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}