Mūsų ir jūsų mėgstamos ir mylimos kepamosios chorizo dešrelės grįžo į GARDU GARDU parduotuvės lentynas. Todėl ta proga Gediminas nusprendė pagaminti fantastiškus, argentinietiškus sumuštinius su aštria chorizo ir gaiviu, naminiu čimičiuri pagardu. Šis receptas nereikalauja jokių ypatingų įgūdžių ar praleisti daug laiko virtuvėje, priešingai viskas yra labai paprasta ir greita, tad puikiai tiks susibūrus draugams ar šeimai.
Spausdinti receptą
Čimičiuri padažui jums reikės:
- 50 g šviežios petražolių lapelių (be kotelių)
- 50 g šviežios kalendros lapelių (be kotelių)
- 1-2 vnt. šakelių raudonėlio
- 2 vnt. skiltelių česnako
- 1 vnt. nedidelio šalotinio svogūno
- 0,5 vnt. žaliosios citrinos žievelės
- 0,5 vnt. nedidelio čili pipiro
- Žiupsnelio druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
- 160 ml kokybiško švelnaus skonio alyvuogių aliejaus Arbequina
- 60 ml baltojo balzaminio acto Prelibato
Taip pat reikės:
- 600 g aštrių chorizo kepamųjų dešrelių
- 3-4 vnt. nedidelių bagečių
Gaminimo eiga
- Į trintuvo indą sudėkite ir supilkite visus čimičiurio padažui skirtus ingredientus ir sutrinkite. Paragaukite, jei trūksta druskos ar aštrumo dar įdėkite trūkstamo skonio. Taip paruoštą padažą galite laikyti sandariame inde, šaldytuve apie porą savaičių.
- Chorizo dešreles įpjaukite išilgai ir padarykite tarsi dešrelės išklotinę. Taip paruoškite visas dešreles ir dėkite kepti jas į įkaitintą keptuvę be papildomų riebalų.
- Bagetes perpjaukite išilgai per pusę, o gautas puses įpjaukite skersai (lyg padarydami dešrainio bandeles).
- Iškepusias chorizo dešreles išimkite iš keptuvės. Perpjautas bagetes dėkite į keptuvę, kad sugertų visą iš dešrelių išbėgusį riebaliuką. Ant bagečių su riebaliuku tepkite čimičiuri padažo, dėkite iškeptas chorizo, tepkite dar padažo ir skanaukite.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}