Fantastiškas užkandis draugų kompanijai, kurį paruošti yra itin nesunku, o vaizdas ir skonis pranoksta visus lūkesčius. Brie sūris keptas šviežios duonos kepale su karamelizuotais svogūnais ir riešutais – tai nuostabi skonių ir tekstūrų kombinacija, kuria pasisotinti yra labai sunku, nes norisi dar ir dar.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- ~1 kg brie sūrio
- 1 vnt. apvalios šviežios, baltos duonos
- 60 g tirpinto sviesto
- 2-3 vnt. česnako skiltelių
- Žiupsnelio druskos
- 3-4 valg. š. karamelizuotų svogūnų
- 1 vnt. skiltelės česnako
- Šakelės šviežio rozmarino
- Geros saujos graikinių riešutų
Gaminimo eiga
- Rinkdamiesi šviežią duoną šiam patiekalui atkreipkite dėmesį, kad kepalo skersmuo atitiktų sūrio skersmenį. Jei nerandate tokio dydžio duonos, galite rinktis mažus brie sūrio gabaliukus ir mažus duonos kepaliukus.
- Duonos kepalo viršų nupjaukite aštriu peiliu ir išimkite visą minkštimą. Gauto kubiliuko kraštus įpjaukite kąsnio dydžio gabalėliais, kad po to būtų galima atlaužti duonos gabalėlius kartu su sūriu ir iškart skanauti.
- Paruoškite česnakinį sviestą. Į tirpintą sviestą išspauskite česnaką, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.
- Paruoštu česnakiniu sviestu ištepkite išskobtos duonos vidų ir sudėkite karamelizuotus svogūnus, paskirstykite juos tolygiai ant dugno.
- Brie sūrio viršutinį pelėsio sluoksnį nupjaukite ir visą sūrį be viršutinės dalies įsprauskite į išskobtos duonos vidų.
- Česnako skiltelę supjaustytą riekutėmis susmaigstykite į sūrį. Tą patį padarykite su nuskabytomis rozmarino šakelėmis. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite ir gausiai apibarstykite sūrį.
- Nupjautą duonos kepaliuko viršutinę dalį suplėšykite maždaug kąsnio dydžio gabalėliais, supilkite ant jų likusį česnakinį sviestą ir gerai išmaišykite. Česnakinius duonos gabaliukus suberkite į kepimo skardą šalia duonos.
- Taip paruoštą duonos kepaliuką dėkite kepti į iki 170 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 20-25 minutes.
- Iškepusį sūrį duonoje skanaukite dar karštą. P.S. atvėsusį sūri vėl galima pašildyti orkaitėje, mažesnėje kaitroje.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}