Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu
Enčilada (enchiladas) – kukurūzų tortilijos tradiciškai įdarytos mėsos įdaru, užpiltos gausybe prieskoniu praturtintu padažu ir užkeptos su sūriu. Tai sotus, aromatingas ir charakteringas patiekalas, kuris nukels tiesiai į saulėtąją Meksiką. Rekomenduojame ragauti su paprastu grietinės ir citrinos sulčių padažu, kuris šiam „sunkiam“ patiekalui suteiks gaivumo ir skonių balanso.
Spausdinti receptą

Padažui jums reikės:

  • 6-8 valg. šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 50 g saldžios paprikos miltelių
  • 50 g rūkytos saldžios paprikos miltelių
  • 25 g malto kumino
  • 1 valg. šaukšto aitriosios paprikos miltelių
  • 1 l kokybiško sultinio
  • 420 g smulkintų pomidorų Frulloro
  • 2 valg. šaukštų cukraus
  • 3 valg. šaukštų obuolių sidro acto

Taip pat reikės:

  • ~1 kg plėšytos kiaulienos
  • ~12-14 vnt nedidelių tortilijų
  • Kelių šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 400 g brandinto čederio
  • 400 g avių pieno sūrio

Padažui prie enčiladų reikės:

  • 200 g grietinės
  • 1 vnt. žaliosios citrinos sulčių
  • 1 vnt. žaliosios citrinos žievelės
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga
 

  • Į aukštesnį puodą supilkite alyvuogių aliejų, saldžiosios paprikos, rūkytos saldžiosios paprikos miltelius, maltą kuminą ir aitriosios paprikos miltelius. Kaitinant ant vidutinės kaitros, vis pamaišant, pakepinkite apie dvi minutes. Tada įpilkite šiek tiek sultinio, gerai išmaišykite, vėl įpilkite sultinio, vėl išmaišykite ir taip maišant, kad neliktų gumuliukų, supilkite visą sultinį. Sudėkite smulkintus pomidorus, įberkite cukraus, supilkite obuolių sidro actą, išmaišykite ir leiskite užkaisti. Padažui užvirus, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, kad vos burbuliuotų ir pagarinkite 10-15 minučių, kad šiek tiek nugaruotų.
  • Jei naudojate pirktą plėšytą kiaulieną, sudėkite ją į keptuvę (kartu su skysčiu), leiskite keletą minučių pašilti ir susmulkinkite mažais gabalėliais. Taip paruoštą kiaulieną palikite keptuvėje, kad mėsa sugertų skystį.
  • Kad būtų lengviau formuoti enčiladas, tortilijas lengvai apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su kokybišku alyvuogių aliejumi.
  • Čederio ir avių pieno sūrius sutarkuokite per „burokinę“ tarką.
  • Apkeptas tortilijas po vieną pamerkite trumpam į paruoštą padažą ir sudėkite į atskirą indą.
  • Į kepimo indą su šiek tiek aukštesniais kraštais įpilkite samtelį padažo ir paskirstykite jį tolygiai per visą indo dugną.
  • Ant padaže pamirkytos tortilijos išilgai dėkite paruoštą plėšytą kiaulieną, berkite sūrio mišinį ir tvirtai susukite į cilindro formą. Susuktą tortiliją dėkite į kepimo formą su padažu. Taip paruoškite visas tortilijas, kol indo dugnas bus užpildytas. Užpilkite dar porą samtelių padažo ir suberkite visą likusį sūrį.
  • Dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 20 minučių.
  • Sumaišykite grietinę su žaliosios citrinos sultimis, tarkuoto žievele ir žiupsneliu druskos.
  • Iškepusias enčiladas patiekite su grietinės padažėliu.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}