Citrininiai sausainiai

Citrininiai sausainiai
Puikiai atrodantys, lengvai pagaminami ir vasara kvepiantys citrininiai sausainiai. Paprastas receptas, kuris puikiai pasitarnaus, kai norėsis "kažko skanaus", o ilgai virtuvėje suktis nebus kada.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 200 g cukraus
  • 60 g neutralaus skonio aliejaus (mes naudojome kokosų)
  • 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
  • 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio trynio
  • 1 vnt. didelės citrinos žievelės
  • 2 valg. šaukštų citrinos sulčių
  • 120 g kvietinių miltų
  • 60 g migdolų miltų
  • 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 arb. šaukštelio druskos
  • 50 g cukraus pudros

Gaminimo eiga
 

  • Į plakiklio dubenį suberkite cukrų, supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį ir kiaušinio trynį, įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Visus ingredientus gerai sumaišykite. Į atskirą dubenį išsijokite kvietinius miltus kartu su kepimo milteliais, suberkite migdolų miltus ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite ir suberkite į dubenį su šlapiais ingredientais. Plakiklio pagalba išmaišykite viską iki vientisos masės.
  • Išmaišytą masę ledų šaukštelio pagalba formuokite į nedidelius rutuliukus, apvoliokite juos cukraus pudroje ir dėkite ant kepimo skardos su kepimo popieriumi. Taip paruoštus sausainius dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite maždaug 12 minučių.
  • Skanaukite šiek tiek pravėsusius sausainius su pienu, kakava ar kitu mėgstamu gėrimu.

Vaizdo įrašas

Japoniškas Okonomiyaki blynas
Pusryčiai Užkandžiai

Japoniškas Okonomiyaki blynas

Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele
Desertai

Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele

Eklerai su plikyto kremo įdaru
Desertai

Eklerai su plikyto kremo įdaru

Vėlyvieji pusryčiai draugams
Pusryčiai

Vėlyvieji pusryčiai draugams