Prabangus, jūra kvepiantis patiekalas, kurį labai lengva pagaminti, o rezultatas džiugina ne tik skonio receptorius, bet ir akis. Švelnaus skonio midijos puikiai dera su šiek tiek rūgštelės turinčiu pomidorų padažu, o skonių harmoniją užbaigia keptos, traiškytos bulvės, kurios vertos atskirų pagyrų. Tad jei visada norėjote pabandyti pasigaminti šias jūros gėrybės, dabar puikus metas, nes nepavykti tiesiog negali.
Spausdinti receptą
Traškioms bulvytėms jums reikės:
- ~700 g mažų bulvyčių
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
- Šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus
- Šiek tiek rūkyto alyvuogių aliejaus
Midijoms jums reikės:
- Kelių šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
- 1 vnt. šalotinio svogūno
- 4-5 vnt. skiltelių česnako
- 1 vnt. nedidelio čili pipiro
- 480 g Kėdainių konservai padažo Marinara
- 1 kg šviežių midijų
- 100 ml sauso balto vyno
- 150-200 ml riebios grietinėlės
- Šiek tiek šviežios kalendros
- 0,5 vnt. citrinos
Gaminimo eiga
- Bulvytes švariai nuplaukite ir išvirkite. Dar karštas, nusausintas bulves dėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir stiklinės pagalba jas sutrėkškite iki gan plono „blyno“. Apibarstykite druska, šviežiai maltais pipirais, patepkite kokybišku alyvuogių aliejumi. Taip paruoštas bulvytes dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 – 50 minučių.
- Paruoškite padažą midijoms. Svogūną, česnakus ir čili pipirus susmulkinkite ir pakepkite keptuvėje su keliais šaukštais alyvuogių aliejaus. Svogūnui pradėjus skaidrėti, supilkite Marinara padažą, sumažinkite kaitrą ir palikite keletui minučių pasitroškinti, kol nugaruos perteklinis skystis.
- Kol padažas troškinasi, nuvalykite midijas. Šepetėlio pagalba nuvalykite midijų kriaukleles, su peiliu nupjaukite „ūsus“.
- Į nugaravusį padažą supilkite vyną, leiskite šiek tiek pasitroškinti kol nugaruos alkoholis ir supilkite grietinėlę, užvirinkite. Taip paruoštą padažą supilkite į aukštą indą ir smulkintuvo pagalba sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Sutrintą padažą gražinkite į keptuvę, įjunkite didesnę nei vidutinę kaitrą, supilkite midijas, uždenkite ir kartais pamaišydami troškinkite apie 8 minutes.
- Iškepusias bulvytes apšlakstykite rūkytu alyvuogių aliejumi. Ištroškintas midijas apibarstykite pasmulkinta kalendra, apšlakstykite citrinos sultimis (pagal skonį) ir patiekite kartu su traiškytomis bulvytėmis.
- Patarimas: jei troškinant midijas, keletą jų neatsivėrė, jų vartoti negalima. Skanaukite tik atsivėrusias midijas.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}