Ypatingas šokoladinis creme brulee

Ypatingas šokoladinis creme brulee
Creme brulee – klasikinis desertas, kuris gerai paruoštas, tikrai patinka daugeliui, tačiau gali būti kiek pabodęs. Būtent todėl šefas Gediminas siūlo šventinį stalą papuošti ne tradiciniu šio deserto variantu, o pasimėgauti sodraus šokolado skoniu, su apelsino užuominomis, kurios puikiai tiks kalėdiniam laikotarpiui. Traškus, karamelinis deserto viršus, pagamintas iš sausos karamelės, šokoladiniam creme brulee suteiks papildomo, išskirtinio skonio, o sudaužyti jį prieš skanaujant, bus vienas malonumas.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 475 ml riebios grietinėlės
  • 6 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių
  • 50 g cukraus
  • 1 vnt. apelsino sulčių (šviežiai spaustų)
  • 150 g juodojo kartaus šokolado
  • 1 arb. šaukštelio juodos tirpios kavos

Sausai karamelei jums reikės:

  • 100 g cukraus

Gaminimo eiga
 

  • Į prikaistuvį supilkite grietinėlę ir pakaitinkite ją. Grietinėlė neturi užvirti.
  • Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, išspauskite aplesino sulčių ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Į pakaitintą ir nuo kaitros nukeltą grietinėlę supilkite tirpią kavą, sudėkite juodąjį šokoladą ir viską maišykite tol, kol šokoladas ištirps.
  • Maišant kiaušinių trynių masę po truputį pilkite šokolado masę (pusę jos), kad tryniai pasterizuotųsi. Gautą masę supilkite į šokolado masės likutį prikaistuvyje ir gerai išmaišykite. Kad kremas butų vientisas ir be gumuliukų, perkoškite jį per sietelį. Supilstykite į creme brulee gamybai skirtus (ar panašius karščiui atsparius) indelius ir juos sudėkite į aukštesnę kepimo skardą. Į ją įpilkite vandens, kad apsemtų creme brulee indelius maždaug iki pusės ir dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę, su viršaus ir apačios kaitinimo funkcija. Kepkite apie 30 minučių, kol kraštai sutvirtės, o kremas dar liks „judantis“.
  • Desertui iškepus atvėsinkite jį kambario temperatūroje, o po to ir šaldytuve. Creme brulee turi būti patiektas šaltas.
  • Išskirtiniam deserto skoniui išgauti paruoškite sausą karamelę. Sausą prikaistuvį pastatykite ant kaitros ir supilkite maždaug trečdalį cukraus. Nemaišykite, tik kartas nuo karto pajudinkite prikaistuvį į šonus, kad cukrus tolygiau tirptų. Ištirpus pirmam sluoksniui, supilkite dar vieną trečdalį cukraus ir taip kartokite su visu kiekiu, kol gausite norimos spalvos karamelę. Cukrui visiškai ištirpus ir pasiekus norimą „sudegimą“ nieko nelaukdami išpilkite masę ant silikoninio kilimėlio ar kito nelimpančio ir karščiui atsparaus paviršiaus ir atvėsinkite. Būkite ypatingai atsargūs dirbdami su karšta karamele, kad neapsidegintumėte. Karamelei atvėsus, sutrinkite ją iki cukraus pudros konsistencijos.
  • Gauta sausa karamele sietelio pagalba apibarstykite atvėsusią creme brulee ir su degikliu ją išlydykite. Karamelės sluoksniui sustingus, jau galite skanauti.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}