Plikytos tešlos pyragaičiai dažniausiai gaminami su įvairiausiais saldžiais įdarais, tačiau sūrus jų variantas ne ką prastesnis! Sūrūs profitroliai su sūriu – fantastiškas užkandis, o derinant su džemais skirtais derinti prie sūrių, gali tapti vakarėlio žvaigžde. Pagaminti visiškai nesunku, o mėgautis galėsite praktiškai iš karto.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 125 ml vandens
- 35 ml baltojo vyno
- Žiupsnelio druskos
- 60 g sviesto
- 75 g minkštųjų kviečių miltų Manitoba
- 2 vnt. didelių laisvėje laikomų vištų kiaušinių
- 50 g čederio sūrio
- 1 arb. šaukštelio čili dribsnių
- 50 g parmezano sūrio
- Pasirinktų džemų tinkančių prie sūrių
Gaminimo eiga
- Į prikaistuvį supilkite vandenį, vyną, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite sviestą ir dėkite kaisti ant vidutinės kaitros. Vis pamaišykite kol sviestas tolygiai ištirps ir skystis užvirs. Prikaistuvį nukelkite nuo kaitros, iškart supilkite miltus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Gražinkite prikaistuvį ant vidutinės kaitros ir nuolat maišydami pakaitinkite dar porą minučių, kad išgaruotų papildomas skystis ir tešla sušoktų į vieną gražų gabaliuką. Išimkite tešlą į dubenį ir leiskite jai atvėsti.
- Į pravėsusią tešlą supilkite išplaktus kiaušinius (per tris kartus vis išmaišant gerai). Suberkite smulkiai sutarkuotą čederio sūrį ir čili dribsnius ir viską gerai išmaišykite.
- Konditerinio švirkšto/maišo pagalba suformuokite nedidelius (šaukštelio dydžio) profitrolius ir užtarkuokite parmezano sūrio.
- Taip paruoštus sūrio profitrolius kepkite iki 190 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 15 minučių.
- Skanaukite su pasirinktais džemais tinkančiais prie sūrių.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}