Blynų niekada nebus per daug! Aromatingi apelsiniai blyneliai su kreminio sūrio įdaru tinka tiek pusryčiams, tiek desertui, o dar ir atrodo nuostabiai. Šiuos blynelius galite pasiruošti iš vakaro, tad ryte beliks tik įdėti į orkaitę dvidešimčiai minučių ir jau galėsite mėgautis saldžiais pusryčiais. Patiks tiek dideliems, tiek mažiems.
Spausdinti receptą
Blynų tešlai jums reikės:
- 215 g išsijotų miltų
- 240 ml pieno
- 240 ml vandens
- 50 ml neutralaus kepimo aliejaus
- 3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- Žiupsnelio druskos
- 1 arb. šaukštelio cukraus
- 2 vnt. apelsinų žievelės
Įdarui reikės:
- 400-500 g. kreminio sūrio „Regular“
- ~50 g razinų (pagal skonį)
- 1-2 šaukštų cukraus (pagal skonį)
- 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių
Padažui reikės:
- 2 vnt. apelsinų sulčių
- 1 valg. šaukšto rudojo cukraus
- 2 valg. šaukštų sviesto
- Saujelės šviežių aviečių
Gaminimo eiga
- Į dubenį sudėkite išsijotus miltus, supilkite pieną, vandenį, aliejų, įmuškite tris kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos ir šaukštelį cukraus. Trintuvo pagalba sudėtus ingredientus suplakite iki vientisos masės. Gautą masę perkoškite per sietelį, kad įsitikintumėte, jog neliko miltų gumuliukų. Tešla turi būti skysta.
- Nutarkuokite nuo apelsinų žievelę (tik oranžinę dalį) ir ją sudėkite į tešlą, lengvai išmaišykite. Gautą tešlą palikite „pailsėti“ bent 15 minučių ar ilgiau, geriausiai per naktį, kad miltai tinkamai išbrinktų.
- Paruoškite įdarą. Sudėkite kreminį sūrį į dubenį ir pertrinkite, kad būtų vientisa, kremiška masė. Į kreminį sūrį sudėkite razinas, įberkite cukraus, sudėkite kiaušinių trynius, viską gerai išmaišykite.
- Įkaitintą lietinių blynų keptuvę patepkite sviestu. Į keptuvės vidurį įpilkite maždaug 60 g tešlos (nedidelį samtelį), sukiodami keptuvę paskirstykite tešlą ir kepkite kol viršus išdžius, o krašteliai pradės ruduoti (karamelizuotis). Tada blyną apverskite ir baikite kepti. Tokiu būdu išsikepkite norimą kiekį blynelių.
- Keptuvę su metaline rankena (tinkančią dėti į orkaitę) arba skardelę gausiai ištepkite sviestu.
- Įdarykite iškeptus blynelius. Ant blyno dėkite maždaug šaukštą įdaro ir jį paskirstykite per vidurio liniją, tuomet blyną užlenkite per pusę, tą pusę dar per pusę (išilgai), blyną suvyniokite į rožytę ir dėkite į keptuvę skirtą kepti orkaitėje. Taip paruoškite visus blynus, kol keptuvė užsipildys. Dėkite kepti į iki 180°C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 10-15 minučių, kol šiek tiek apskrus.
- Kol blyneliai kepa, pasiruoškite apelsininį užpilą. Iš apelsinų išspauskite sultis ir supilkite jas į prikaistuvį ir kaitinkite, kol nugaruos maždaug perpus. Tuomet įberkite šaukštą rudojo cukraus, įdėkite du valgomus šaukštus sviesto, išjunkite kaitrą ir maišykite, kol sviestas ištirps. Įberkite kelias avietes, išmaišykite (uogų netrinkite).
- Iškepusius susuktus blynelius dėkite į lėkštę ir užpilkite šiek tiek apelsinų padažo su avietėmis.
- Patarimas. Jei nežinote kaip susukti blynelius ar juos kepti, visada galite pasitikslinti pažiūrėdami video receptą GARDU GARDU youtube kanale.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}