Aromatinga indiška sviestinė vištiena

Aromatinga indiška sviestinė vištiena
Indiški patiekalai asocijuojasi su begale aromatų ir prieskonių gausa, todėl pradėti gaminti juos namuose visada yra šiek tiek nedrąsu. Aromatinga sviestinė vištiena yra puikus patiekalas, nuo kurio galite pradėti pažintį su šia nuostabia ir visame pasaulyje pamėgta virtuve, nesibaimindami, kad kažkas nepavyks. Pasinerkite į prieskonių pasaulį ir susipažinkite su naujais skoniais.
Spausdinti receptą

Česnakų-imbierų pastai jums reikės:

  • 1 šaukšto tarkuoto česnako
  • 1 šaukšto tarkuoto imbiero
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos

Marinatui reikės:

  • 8 vnt. vištienos blauzdelių mėsos
  • 120 ml riebaus jogurto
  • 2 šaukštų Garam masala prieskonių mišinio
  • 2 šaukštų česnakų-imbierų pastos
  • 1 arb. šaukštelio ciberžolės
  • 1 ½ arb. šaukštelio malto kumino
  • 1 ½ arb. šaukštelio maltos kalendros
  • 1 arb. šaukštelio čili pipirų dribsnių
  • 1 arb. šaukštelio druskos
  • 0,5 citrinos sulčių
  • Keletos medinių iešmelių

Padažui jums reikės:

  • 4 valg. šaukštų sviesto
  • 1 valg. šaukšto aliejaus
  • ½ arb. šaukštelio kumino sėklų
  • 1 vnt. kardamono ankštis
  • 4 vnt. gvazdikėliai
  • 1 vnt lauro lapas
  • ½ arb. šaukštelio ciberžolės
  • 1 vnt. didelio balto svogūno
  • 1 šaukšto česnakų-imbierų pastos
  • 1 ½ arb. šaukštelio Garam masala prieskonių mišinio
  • 1 ½ arb. šaukštelio malto kumino
  • 1 ½ arb. šaukštelio maltos kalendros
  • 1 arb. šaukštelio čili pipirų dribsnių
  • 0,5 stiklinės anakardžių riešutų
  • 400 g konservuotų trintų pomidorų
  • ½ stiklinės vandens

Patiekimui reikės:

  • Virtų birių ryžių
  • Indiškos Naan duonos

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos blauzdelių mėsą apžiūrėkite ir pašalinkite kremzlių likučius, tada gabaliukus supjaustykite į tris dalis.
  • Paruoškite česnakų pastą. Indelyje sumaišykite trintą česnaką su trintu imbieru, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įberkite žiupsnelį druskos, viską gerai sumaišykite iki vientisos masės.
  • Paruoškite marinatą. Į dubenį sudėkite jogurtą, visus sausus prieskonius, vieną šaukštelį anksčiau pasiruoštos česnakų pastos, įspauskite citrinos sultis ir gerai viską išmaišykite.
  • Gautą marinatą užpilkite ant vištienos, gerai išmaišykite ir sudėkite į vakuumavimo indelį. Taip paruoštą vištieną vakuumavimo indelyje reikėtų marinuoti ne trumpiau nei dvylika valandų. Jei marinuojate be vakuumo, vištieną palaikykite apie dvidešimt keturias valandas.
  • Medinius iešmelius pamerkite valandai į vandenį, kad kepant nesudegtų. Sumaukite užsimarinavusią vištieną ant iešmelių ir sudėkite ją į kepimo skardą ant kraštų, kad mėsa „pakibtų ore“. Taip paruoštą vištieną kepkite iki 230 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su grilio funkcija, aukščiausioje padėtyje apie penkiolika minučių.
  • Paruoškite padažą. Į prikaistuvį įdėkite vieną šaukštą sviesto, įpilkite aliejaus ir ištirpinkite. Tirpstant sviestui ir jį vis pamaišant, sudėkite kumino sėklas, kardamoną, gvazdikėlius, lauro lapą, ciberžolę ir pakepinkite apie vieną minutę. Stambiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į sviestą su prieskoniais, kepkite apie penkias minutes, kol svogūnas suminkštės ir pasidarys skaidrus. Svogūnui apkepus, į keptuvę įdėkite vieną šaukštą česnakų pastos, likusius, padažui skirtus prieskonius, išmaišykite ir pakepkite dar vieną minutę, kad atsiskleistų prieskonių aromatai. Tada sudėkite anakardžių riešutus ir konservuotus trintus pomidorus, įberkite žiupsnelį druskos ir troškinkite ant vidutinės kaitros apie dešimt minučių. Gautą padažą supilkite į aukštesnį, trynimui patogų indelį, įpilkite pusę stiklinės vandens ir trintuvo pagalba sutrinkite iki vientisos masės. Gautą masę gražinkite į keptuvę ir sudėkite likusį sviestą. Sviestui ištirpus, į padažą sudėkite iškeptus vištienos gabaliukus ir išmaišykite. Jei padažas atrodo per tirštas, galite į jį supilti nuo vištienos kepimo likusias sultis.
  • Sviestinę vištieną patiekite su virtais biriais ryžiais ir Naan idiška duona.

Vaizdo įrašas

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai
Užkandžiai

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu
Užkandžiai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais
Užkandžiai Pusryčiai

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais

Kalėdinis pyragas su aguonomis
Desertai

Kalėdinis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}