Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh
Artimųjų rytų desertas Knafeh gaminamas iš "angelų plaukais" vadinamos tešlos kataifi, sulaistytos cukraus sirupu ir įdarytas sūriu. Skamba išties intriguojančiai tiesa? Mes pabandėme pagaminti šį desertą ir maloniai nustebome, kad avių pieno sūris gali tapti puikaus skanėsto dalimi, o pridėjus vos kelis papildomus ingredientus, saldus cukraus sirupas tampa gaivesniu ir desertui suteikia papildomų skonių. Tikrai verta išbandyti ir atrasti netikėtų skonių derinių.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 500 g kataifi tešlos
  • 150 g tirpinto ghee sviesto
  • 500 g avių pieno sūrio

Sirupui jums reikės:

  • 1 vnt. didelio apelsino
  • 2 vnt. žaliųjų citrinų
  • 2 stiklinių rudojo cukraus
  • 1 stiklinės vandens
  • Šiek tiek nekepintų ir nesūdytų pistacijų

Gaminimo eiga
 

  • Kataifi tešlą sukarpykite (suplėšykite) maždaug 2 cm ilgio siūlais ir užpilkite tirpintu sviestu. Rankomis gerai išmaišykite, kad kiekvienas siūliukas tolygiai pasidengtų. Į kepimo indą sudėkite maždaug du trečdalius tešlos ir stiklinės pagalba gerai ją suspauskite suformuodami tarsi paplotėlį.
  • Sutarkuokite avių pieno sūrį ir palikdami maždaug po 2 cm iš šonų suberkite jį ant suformuoto paplotėlio. Sūrį paspauskite, sudėkite likusią tešlą ir vėl gerai suspauskite. Taip paruoštą desertą dėkite į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija ir kepkite apie 35-40 minučių.
  • Pagaminkite sirupą. Skustuko pagalba nulupkite apelsino žievelę ir ją sudėkite į prikaistuvį. Tą patį padarykite su žaliosiomis citrinomis. Išspauskite apelsino ir žaliųjų citrinų sultis, supilkite jas ir vandenį į prikaistuvį su žievelėmis. Supilkite cukrų, įjunkite vidutinę kaitrą ir užvirus pavirkite 10-12 minučių. Išvirus išimkite žieveles ir leiskite sirupui pravėsti.
  • Iškepusį desertą apversdami išverskite į kitą skardą ar didesnį indą. Dar karštą sulaistykite pravėsusiu sirupu. Reikėtų sunaudoti šiek tiek daugiau nei pusę pasiruošto kiekio, kitą dalį pasilikite užsipilti ragaujant.
  • Desertą skanaukite dar karštą, užpildami dar šiek tiek sirupo ir apibarstydami smulkintomis pistacijomis.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}