Azijos įkvėpti koldūnai su krevetėmis ir kiauliena ramen sultinyje

Azijos įkvėpti koldūnai su krevetėmis ir kiauliena ramen sultinyje
Azijos virtuvė jau kuris laikas karaliauja įvairiuose maisto top‘uose ir vis daugiau žmonių atranda naujus skonius. Tačiau neretai pasigaminti namuose kažką panašaus, ką esame ragavę, yra pakankamai sudėtinga. Šefas Gediminas lengvina mūsų gyvenimus ir dalinasi receptu, kuris patiks visiems ieškantiems kažko kitokio. Šis Azijos įkvėptas patiekalas nuostabiai tiks šaltais žiemos vakarais, kai norisi turtingų skonių, sotumo ir šilumos.  Pasinaudodami keliais triukais koldūnus su krevetėmis ir kiauliena pagaminsite labai lengvai, o patiekus juos su natūraliu ramen sultiniu, kurį užteks tik pašildyti, mėgausitės skonių jūra nesugaišdami tam begalės laiko.
Spausdinti receptą

Įdarui jums reikės:

  • 200 g išvalytų krevečių
  • 350 g kiaulienos šoninės (liesesnės)
  • Pundelio šviežios kalendros
  • Ryšulėlio šviežių svogūnų laiškų
  • 1 valg. šaukšto kepintų sezamų aliejaus
  • 1 valg. šaukšto sojos padažo
  • 1 valg. šaukšto austrių padažo
  • 1 arb. šaukštelio druskos
  • 1 arb. šaukštelio cukraus
  • 0,5 arb. šaukštelio malto imbiero
  • 3-4 skiltelių česnako
  • 10 g želatinos miltelių

Taip pat jums reikės:

  • 300 g gyoza tešlos
  • 1 l natūralaus Shoyou Ramen sultinio
  • Šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus Yuzu

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite įdarą. Į smulkintuvą sudėkite gerai išvalytas krevetes, susmulkinkite iki stambių gabaliukų ir sudėkite į dubenį. Į smulkintuvą sudėkite pusę kiaulienos šoninės, susmulkinkite taip pat iki stambių gabaliukų ir sudėkite į dubenį su krevetėmis. Likusią kiaulienos šoninę susmulkinkite iki pastos konsistencijos, sudėkite į tą patį dubenį. Kalendrą ir svogūnų laiškus susmulkinkite, suberkite į dubenį su krevetėmis ir šonine. Supilkite sezamų aliejų, sojos bei austrių padažus, suberkite druską, cukrų, maltą imbierą, įspauskite česnaką ir gerai viską išmaišykite. Želatinos miltelius sumaišykite su 50-60 ml vandens ir išbrinkus supilkite į įdarą. Želatina įdarui suteiks tiršto sultingumo. Viską gerai permaišykite.
  • Gyoza tešlą iš vakaro išimkite iš šaldiklio ir įdėkite į šaldytuvą, kad palengva atšiltų. Gaminant, tešlos laktštelius laikykite uždengę drėgnu rankšluostuku, kad neišdžiūtų. Formuokite koldūnus. Gyoza tešlos lakšto kraštelius aptepkite vandeniu, į jo vidurį dėkite šaukštelį paruošto įdaro ir užlenkite šonus į viršų, juos suklijuodami. Taip kartokite, kol paruošite visus koldūnus. Paruoštus koldūnus laikykite uždengę drėgnu rankšluostuku, kad neišdžiūtų.
  • Didesniame puode užkaiskite ramen sultinį ir kai jis lengvai užvirs, padarykite sukuriuką bei sudėkite koldūnus. Pavirkite keletą minučių.
  • Į dubenėlį įdėkite šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų, apšlakstykite Yuzu aliejumi, dėkite koldūnus ir užpilkite sultiniu, kad ne pilnai apsemtų.

Vaizdo įrašas

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais
Desertai

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu
Pagrindiniai patiekalai

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis
Pagrindiniai patiekalai

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}