Turite namuose užsilikusių pajuodusių, pernokusių bananų? Jokiu būdu jų neišmeskite! Geriau pasigaminkite bananų pyragą, kuriam būtent tokių pajuodelių ir reikia. Drėgnas, purus, sodraus skonio pyragas, kuriam papildomo skonio suteikia kartusis šokoladas. O jei dar skirsite kelias minutes savo laiko pasigaminti puikaus žaliųjų citrinų kreminio sūrio kremą, mėgausitės kiekvienu kąsniu ir tikrai norėsite pakartoti.
Spausdinti receptą
Pyragui jums reikės:
- 380-400 g labai gerai prinokusių/pernokusių bananų
- 110 g ištirpinto sviesto
- 100 g cukraus
- 100 g muskavado cukraus
- 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 140 g graikiško jogurto
- 180 g kokybiškų kvietinių miltų
- 0,5 arb. šaukštelio valgomosios sodos
- 150 g juodo kartaus šokolado granulių
Taip pat jums reikės:
- 150 g kreminio sūrio Regular
- 1 vnt. žalosios citrinos žievelės
- 50 g cukraus pudros
- 0,5 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto
- 60 ml riebios plakamosios grietinėlės
- 3 valg. šaukštų žaliosios citrinos sulčių
Gaminimo eiga
- Paruoškite bananinį pyragą. Šakute sutrinkite bananus. Į plaktuvo dubenį sudėkite sviestą, supilkite kristalinį bei muskavado cukrų ir plakite kol gausite tirštos pastos konsistenciją. Įmuškite kiaušinius, tolygiai išmaišykite. Sudėkite trintus bananus, jogurtą ir išmaišykite iki vientisos masės. Miltus kartu su valgomąja soda išsijokite per sietelį ir suberkite į dubenį su kitais ingredientais. Vėl išmaišykite viską iki vientisos masės. Suberkite šokolado granules, permaišykite ir suverskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, pabarstykite dar šiek tiek šokolado granulėmis ir dėkite kepti į iki 165 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija maždaug 30-40 minučių, priklausomai nuo jūsų gaminamo pyrago storio. Pyragas bus iškepęs tada, kai į pyragą įbedus medinį pagaliuką ir jį ištraukus, prie jo neliks prilipusios tešlos.
- Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį ir gerai jį išmaišykite. Įtarkuokite žalosios citrinos žievelę, suberkite per sietelį išsijotą cukraus pudrą ir viską permaišykite. Įpilkite vanilės ekstrakto, supilkite grietinėlę ir viską labai gerai išplakite iki purios konsistencijos. Supilkite žaliosios citrinos sultis, permaišykite ir palikite šaldytuve, kol pyragas iškeps.
- Iškepusį pyragą patiekite dar šiltą, kartu su žaliosios citrinos sūrio kremu.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}