Kol moliūgų sezonas dar nesibaigė, išbandykite pasigaminti šias nuostabias pynutes su moliūgų įdaru. Nors skamba labai neįprastai, bet skonis tikrai nustebins ir tik gerąja to žodžio prasme. Ir visai nereikės ilgai minkyti tešlos, šį kartą„pasukčiausime“ ir mėgausimės greitai paruošiamu skanėstu.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 240 g naminio moliūgų kremo
- 2 valg. šaukštų migdolų miltų
- 2 valg. šaukštų rudojo cukraus
- Mažo žiupsnelio malto kardamono
- Žiupsnelio malto cinamono
- 4 vnt. 500g lapelių mielinės tešlos
- 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio plakinio
Glazūrai jums reikės:
- 200 g kreminio sūrio Regular
- 100 g cukraus pudros
- 50 g sviesto
Gaminimo eiga
- Paruoškite naminį moliūgų kremą. Moliūgą nuplaukite, išskobkite, nuvalykite žievę ir supjaustykite nedideliais gabalais. Sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą, kol moliūgas bus visiškai minkštas. Iškepusį sublenderiuokite, kad gautųsi tyrė. Ją supilkite į sietelį ir palikite pusdieniui, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis. Taip paruoštą moliūgų kremą galite naudoti iškart arba užšaldyti ir naudoti prireikus.
- Į dubenį sudėkite moliūgų kremą, migdolų miltus, rudąjį cukrų, kardamoną bei cinamoną ir viską gerai išmaišykite.
- Mielinės tešlos lapelius lengvai pakočiokite, kad 3-4 cm padidėtų į plotį. Ant vieno tešlos lapelio paskleiskite maždaug pusę paruošto įdaro, uždenkite kitu tešlos lapeliu ir prispauskite, kad neliktų jokių oro tarpelių. Taip paruoštą lakštą padalinkite į dvi dalis išilgai. Kiekvieną iš dalių padalinkite į tris juosteles ir iš gautų juostelių stengdamiesi kuo tvirčiau suglausti tešlą, supinkite pynutę. Abu galus tvirtai užspauskite ir lengvai užlenkite kraštelius. Tą patį pakartokite su likusia tešla. Turite gauti keturias pynutes.
- Suformuotas bandeles uždenkite maistine plėvele ir kildinkite apie valandą šilčiausioje namų vietoje apie valandą. Pakilusias bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 190 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija apie 20 minučių.
- Paruoškite glazūrą. Į prikaistuvį sudėkite kreminį sūrį, cukraus pudrą bei sviestą ir maišydami palengva kaitinkite ant vidutinės kaitros kol pasidarys vientisa masė be gumuliukų.
- Iškepusias bandeles palikite šiek tiek pravėsti ir tada konditerinio maišelio, švirkšto ar tiesiog šaukšto pagalba papuoškite paruoštu glaistu.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}