Ar žinojote, kad iš mums visiems gerai žinomos ir įprastos mielinės tešlos galima pasigaminti ne tik įvairias saldžias bandeles ar pyragus, bet ir kai ką įdomesnio? Bao arba kitaip garuose virtos bandelės – neįtikėtinai minkštos ir burnoje tirpstančios, o pikantiški priedai prie jų fantastiškai tinka. Šiame recepte siūlome jums išbandyti plėšytos antienos su hoisin padažu, korėjietiškų marinuotų morkų, aštresnio majonezinio padažo ir kalendros derinį. Puikus pasirinkimas draugų susibūrimui.
Spausdinti receptą
Bandelių tešlai jums reikės:
- 600 g miltų Manitoba
- 350 g pieno
- 60 g sviesto
- 80 g cukraus
- 10 g druskos
- 8 g sausų mielių arba 24 g šviežių mielių
- 4 g kepimo miltelių
Hoisin antienai jums reikės:
- 1.25 kg antienos confit
- 6 valg. šaukštų Hoisin padažo
Padažui jums reikės:
- 6 valg. šaukštų majonezo
- 1 vnt. žaliosios citrinos žievelės
- 1 vnt. žaliosios citrinos sulčių
- 1-2 valg. šaukšto sriracha padažo
Taip pat jums reikės:
- 400 g korėjietiškai marinuotų morkų salotų
- Nedidelio pundelio kalendros
- Lengvai patraiškytų žemės riešutų
Gaminimo eiga
- Į katiliuką suberkite sausus bandelių tešlai skirtus ingredientus ir išmaišykite. Įdėkite mielių ir supilkite pieną. Tešlą maišytuvu maišykite lėta eiga, kad tolygiai išsimaišytų visi ingredientai. Taip maišykite apie 4 minutes. Tuomet minkykite tešlą apie 8 minutes vidutine eiga, kol ji nebelips prie katiliuko kraštų. Galiausiai sudėkite kambario temperatūros sviestą ir maišykite greita eiga, kol sviestas pilnai išsimaišys. Švarų indą patepkite sviestu, įdėkite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite apie 1 valandą, kol padvigubės.
- Iš iškilusios tešlos suformuokite vienodo dydžio (maždaug 50-60 g, 18 vnt.) rutuliukus, sudėkite ant aliejuoto paviršiaus, uždenkite ir leiskite „pailsėti“ bent 30-40 minučių.
- Darbastalį ant kurio dirbsite su tešla patepkite su aliejumi, tą patį padarykite ir su kočėlu ir „pailsėjusiais“ tešlos rutuliukais. Iš tešlos iškočiokite pailgus, maždaug 0,5 cm storio blynukus. Patepkite juos aliejumi ir užlenkite per pusę, kad gautumėte pusmėnulį. Taip suformuotas bandeles dėkite ant atskirų kepimo popieriaus lakštelių.
- Orkaitės kepimo groteles apvyniokite vienu sluoksnių folijos, padarykite nedideles skylutes per visą plotą ir sudėkite bandeles su kepimo popieriaus lakštais. Jei jūsų orkaitė turi kildinimo funkciją, paruoštas bandeles dėkite į orkaitę ir nustačius kildinimo funkciją su 35 °C laipsniais ir palikite kildintis apie 20 minučių. Jei tokios funkcijos orkaitė neturi, palikite bandeles „pailsėti“ šiltoje vietoje apie 30-40 minučių.
- Kol bandelės kildinasi, paruoškite įdarą. Antienos confit ištraukite iš riebalų, nuimkite odelę ir nukaulinkite. (Riebalų neišmeskite. Susipilkite į stiklainiuką ir laikykite šaldytuve. Jie fantastiškai tinka kepti bulves.) Atskirtą nuo kaulų mėsą sudėkite į keptuvę ir šiek tiek pašildykite kartu su hoisin padažu.
- Iškilusias bandeles išimkite iš orkaitės, nustatykite 100% garų funkciją ir orkaitei įkaitus grąžinkite bandeles. Garuose virkite maždaug 10 minučių. Jei tokios funkcijos jūsų orkaitė neturi, tam puikiai tiks ir garų puodas ar tinklelis įdėtas į puodą virš garuojančio vandens.
- Paruoškite padažą. Majonezą sumaišykite su sriracha padažu, žaliosios citrinos sultimis ir tarkuota žievele. Gerai išmaišykite.
- Į išvirusių bandelių vidų dėkite padažą, hoisin antieną, morkytes, paskaninkite kalendra ir lengvai traiškytais žemės riešutais.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}