Biskočiai su figomis ir imbieru

Biskočiai su figomis ir imbieru
Biskočiai – klasikiniai itališki sausainiai užkariavę viso pasaulio traškių skanėstų mėgėjų širdis. Lengva pagaminti, labai skanu valgyti, o priedus ir jų kiekį galima rinktis pagal skonį ar nuotaiką. Dėl unikalaus kepimo būdo, kai pirmiausia tešla kepama kaip duonos kepalėlis, o po to supjaustoma riekelėmis ir vėl trumpai kepama, šie sausainiai švieži išlieka net kelias savaites, todėl labai verta iš karto pasigaminti daugiau. Skanūs ir vieni, tačiau fantastiškai tinka mirkyti į karštus gėrimus. Taip pat tai puiki valgoma dovana, kuriai pagaminti nereikės nei daug laiko, nei ypatingų ingredientų. Iškepkite sausainius, pridėkite gardžios arbatos, gražiai supakuokite ir viskas – dovana paruošta.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 45 g kambario temperatūros sviesto
  • 150 g cukraus
  • Šlakelio vanilės ekstrakto
  • 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 270 g kvietinių miltų
  • 10 g kepimo miltelių
  • 100 g pusiau džiovintų figų
  • 50 g pusiau džiovinto cukruoto imbiero
  • 200 g pakepintų lazdynų riešutų be luobelės
  • Šiek tiek citrinos žievelės

Gaminimo eiga
 

  • Į plakiklio dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų, įpilkite šlakelį vanilės ekstrakto ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir išplakite iki purios masės. Išsijotus miltus kartu su kepimo milteliais sudėkite į kiaušinių ir sviesto masę ir viską gerai išmaišykite.
  • Figas supjaustykite stambiais gabalėliais. Šiek tiek smulkiau supjaustykite pusiau džiovintą imbierą. Pjaustytus vaisius, nesmulkintus riešutus ir citrinos žievelę sudėkite į tešlą ir permaišykite.
  • Gautą sausainių tešlą padalinkite į dvi dalis ir drėgnomis rankomis suformuokite maždaug vienodo dydžio ir storio pailgus kepalėlius. Jas dėkite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos ir kepkite 175 °C laipsnių temperatūroje 25 minutes.
  • Iškepusius sausainių kepalėlius supjaustykite maždaug centimetro storio riekelėmis ir dėkite kepti dar 7 minutes.

Vaizdo įrašas

Citrininiai sausainiai
Desertai

Citrininiai sausainiai

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu
Pagrindiniai patiekalai

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra
Desertai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Lašišos tartaras su vasabi avokadu
Užkandžiai

Lašišos tartaras su vasabi avokadu

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}