Bulvinė sūrio duonelė – fantastiškas užkandis, kuris išlieka puikaus skonio net atšalęs. Traškus, plonas tešlos sluoksnis, tąsus avių pieno sūrio ir bulvių piure su traškia šonine įdaras tikrai papirks visus bulvių ir sūrio mylėtojus! Belieka tik išbandyti ir mėgautis!
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 170 ml pieno
- Žiupsnelio druskos
- 270 g kvietinių miltų Manitoba
- 30 g tirpinto sviesto
- 2 vnt. didelių bulvių
- 1 valg. šaukšto majonezo
- ~60 g 100 g nekeptos keptos kiaulienos šoninės
- Šiek tiek šviežių petražolių
- Šiek tiek šviežio rozmarino
- 300 g avies pieno sūrio
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą. Į plaktuvo dubenį supilkite pieną, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite miltus, supilkite tirpintą sviestą ir maišykite apie 5 minutes, kol ingredientai susijungs ir tešla išsiminkys. Išminkytą tešlą susukite į kamuoliuką, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir leiskite pailsėti bent 10 minučių.
- Paruoškite įdarą. Bulves su lupenomis apvyniokite folija ir kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 40-60 minučių, kol visiškai suminkštės. Iškeptas ir atvėsusias bulves nulupkite ir sutrinkite. Tuomet sudėkite majonezą, keptą ir smulkintą šoninę, smulkintas petražoles bei rozmariną ir gerai išmaišykite.
- Pailsėjusią tešlą padalinkite į tris rutuliukus ir iš jų iškočiokite nestorus blynus. Į tų blynų vidurį dėkite po saują tarkuoto avies pieno sūrio, ant viršaus dėkite trečdalį paruošto bulvių įdaro ir uždėkite dar šiek tiek sūrio. Tuomet tešlos kraštus „surinkite“ lyg gamintumėte chinkalį (sakartvelišką kolduną) ir labai gerai užspauskite, kad įdaras kepdamas neišbėgtų. Viduje neturi likti oro pagalvėlių. Kočelo pagalba paploninkite gautą duonelę, patepkite ją alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių ir kepkite ant šiek tiek didesnės nei vidutinė kaitros, kol gražiai apkrus.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}