Burnoje tirpstantis tiramisu, visada puikus pasirinkimas, kai norisi „kažko skanaus“. O ką manote apie pistacijų tiramisu? Būtent tokį, šio puikaus deserto variantą siūlome šį kartą. Šiame recepte rasite ne tik tai, kaip pasigaminti šį skanėstą, bet ir būdą, kaip namų sąlygomis pasterizuoti kiaušinius, kad būtų saugu mėgautis desertu.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 350 g maskarponės sūrio
- 3 valg. šaukštų pistacijų pastos
- 4 vnt. kiaušinių trynių
- 50 g cukraus
- 250 g šaltos plakamosios grietinėlės
- 300 ml juodos kavos be tirščių
- 200 g sausainių „Damų piršteliai“
- 2 valg. šaukštų kakavos
- 50 g smulkintų pistacijų
Gaminimo eiga
- Į dubenį sudėkite maskarponės sūrį ir suminkštinkite jį mentele, kad lengviau susimaišytų su kitais ingredientais. Sudėkite pistacijų pastą, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
- Pasterizuokite kiaušinių trynius. Vandens vonelėje kaitinant plakite kiaušinių trynius su cukrumi tol, kol masė taps puri, balkšva ir tiršta, o jos temperatūra pasieks 80 °C. Taip paruoštus kiaušinių trynius iškart supilkite į maskarponės sūrio ir pistacijų pastos masę. Viską gerai sumaišykite.
- Kitame dubenyje išplakite šaltą grietinėlę iki beveik standžios masės. Leiskite išplaktai grietinėlei pastovėti apie penkias minutes ir tada, per tris kartus, kaskart atsargiai išmaišant, sudėkite ją į anksčiau paruoštą masę.
- Kavą supilkite į nedidelį indą, kad apsemtų dugną. Merkite sausainį į kavą, po vieną sekundę iš abiejų pusių. Sausainiai neturi kiaurai permirkti, jų viduje turi likti šiek tiek traškumo. Į pasirinktą indą dėkite sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių, tada šiek tiek sieteliu apibarstykite kakava ir smulkintomis pistacijomis. Dėkite sluoksnį kremo (maždaug tokio storio kaip sausainių sluoksnis). Taip sluoksniuokite tol, kol baigsis kremas ir sausainiai. Viršutinį sluoksnį užbaikite kakava ir smulkintomis pistacijomis.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}