Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola
Panna Cotta – tradicinis, itališkas desertas, kurį dažniausiai skanaujame vasarą, su šviežiomis uogomis ar vaisiais. Tačiau ne ką prastesnė yra šio deserto šaltojo sezono versija, kurios receptu šefas Gediminas ir dalinasi. Cinamoninė panna cotta su riešutine granola – gaivus, kvapnus ir tikrai puikiai žiemai tinkantis gaivus desertas. O smagiausia dalis, šį patiekalą pagaminsite labai lengvai ir greitai, tad savo laisvą laiką galėsite skirti kitiems, maloniems užsiėmimams.
Spausdinti receptą

Panna Cottai jums reikės:

  • 3 vnt. cinamono lazdelių
  • 500 ml riebios grietinėlės
  • 300 ml pieno
  • 50 g cukraus pagal skonį
  • 1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 4 vnt. želatinos lapelių ~10 g

Granolai jums reikės:

  • 2 stiklinių avižinių dribsnių
  • 1 stiklinės karijų riešutų
  • 0,5 stiklinės gliaudytų nesūdytų pistacijų riešutų
  • 0,5 stiklinės anakardžių riešutų
  • Žiupsnelio druskos
  • 2-3 valg. šaukštų 60 ml kokosų aliejaus
  • 100 ml klevų sirupo

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite panna cotta. Į prikaistuvį sudėkite sulaužytas cinamono lazdeles, supilkite grietinėlę ir pieną, suberkite cukrų ir kaitinkite iki virimo. Pilnai užvirinti nereikia, pakanka sulaukti, kol skystis pradeda garuoti. Prikaistuvį nukelkite nuo kaitros, įpilkite vanilės ekstraktą ir palikite maždaug 30 minučių pastovėti, kad cinamonas „atiduotų“ visą skonį ir aromatą.
  • Želatinos lapelius pamerkite į vandenį maždaug 5 minutėms, kol pilnai išbrinks, tuomet ištraukite, nugręžkite perteklinį vandenį ir sudėkite į dar šiltą panna cotta mišinį, kad lengvai ištirptų (jei želatina neištirpsta, mišinį truputį pašildykite). Išmaišykite ir perkoškite per sietelį, kad neliktų cinamono gabaliukų. Taip paruoštą panna cotta supilstykite į norimus indelius ir palikite stingti šaldytuve mažiausiai šešioms valandoms.
  • Paruoškite granolą. Avižinius dribsnius sumaišykite su stambiai kapotais riešutais, žiupsneliu druskos, tirpintu kokosų aliejumi, klevų sirupu ir viską labai gerai išmaišykite. Gautą masę tolygiai išklokite ant neprilimpančios kepimo skardo (jei naudojate paprastą skardą, būtinai išklokite kepimo popieriumi) ir paspauskite, kad gautųsi vientisa plokštė. Granolą dėkite kepti į iki 160 °C įkaitintą orkaitę su vėjelio funkcija ir kepkite maždaug 25-30 minučių. Kepant kelis kartus pamaišykite ir palaužykite granolą, kad susiformuotų gražūs gabalėliai.
  • Sustingusią panna cotta desertą patiekite su riešutine granola.

Vaizdo įrašas

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais
Desertai

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu
Pagrindiniai patiekalai

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis
Pagrindiniai patiekalai

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}