Cinamoninės bandelės yra visiška klasika ir jos mėgstamos tikrai daugelio. O mes siūlome jums pasigaminti šiek tiek kitokį, žaismingesnį ir karamele kvepiantį šių klasikinių bandelių variantą, kuris ne tik nustebins savo skoniu, bet ir išvaizda.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 200 ml pieno
- 60 g cukraus
- 30 g šviežių mielių
- 500 g miltų „Monitoba“
- 3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 1 arb. šaukštelio druskos
- 150 g sviesto
Įdarui jums reikės:
- 250 g muscovado cukraus
- 150 g sviesto
- 2-3 arb. šaukštelių cinamono
Kiaušinio plakiniui reikės:
- 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 1 arb. šaukštelio grietinėlės
Gaminimo eiga
- Į maišymo katiliuką supilkite kambario temperatūros pieną, suberkite cukrų, šviežias mieles ir išmaišykite viską šluotele. Suberkite miltus, įmuškite kambario temperatūros kiaušinius, suberkite druską ir naudodami minkymo priedą (kablį), lėta eiga viską išmaišykite. Padidinkite greitį iki vidutinio ir minkykite apie 10-12 minučių, kol tešla pasidarys vientisa ir nebelips prie kraštų.
- Į tešlą po gabaliuką sudėkite kambario temperatūros sviestą ir toliau minkykite lėta eiga, kol sviestas pilnai įsimaišys į tešlą. Išminkytą tešlą palikite „pailsėti“ 15-20 minučių.
- Kol tešla „ilsisi“, pasiruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite muscovado cukrų, kambario temperatūros sviestą, cinamoną ir maišykite tol, kol gausite vientisą masę.
- Iš „pailsėjusios“ tešlos ant miltuoto paviršiaus iškočiokite maždaug A3 lapo dydžio (30×40 cm) lakštą. Ant iškočiotos tešlos dėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite ant viso lakšto. Įdarą išdėliokite dalimis, kad būtų lengviau paskirstyti.
- Suformuokite bandeles. Ilgąją tešlos lakšto kraštinę lenkite į vidų (maždaug trečdalį), kitą ilgąją kraštinę užklokite ant jau užlenktos tešlos ir truputį švelniai pakočiokite, kad įdaras įsispaustų į tešlą.
- Gautą pailgą tešlą supjaustykite maždaug 3-4 cm pločio juostelėmis. Gautą juostelę įpjaukite trimis lygiomis dalimis (juostelėmis), palikdami viršų neįpjautą. Iš gautų juostelių supinkite kaselę ir ją suvyniokite į burbuliuką. Taip paruoškite visas supjaustytas juosteles.
- Keksiukų kepimo formą gausiai ištepkite sviestu, į ją sudėkite paruoštas bandeles ir uždenkite maistine plėvele. Palikite bandeles kildintis šiltoje vietoje maždaug apie valandą.
- Pakilusias bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu paruoštu su šaukšteliu grietinėlės. Taip apteptos bandelės labai skaniai apskrus. Paruoštas bandeles dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su vėjelio funkcija maždaug 12 minučių.
- Patarimas: Kaip suformuoti bandeles, galite pamatyti mūsų youtube paskyroje GARDU GARDU.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}