Puikiai atrodantys, lengvai pagaminami ir vasara kvepiantys citrininiai sausainiai. Paprastas receptas, kuris puikiai pasitarnaus, kai norėsis "kažko skanaus", o ilgai virtuvėje suktis nebus kada.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 200 g cukraus
- 60 g neutralaus skonio aliejaus (mes naudojome kokosų)
- 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
- 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio trynio
- 1 vnt. didelės citrinos žievelės
- 2 valg. šaukštų citrinos sulčių
- 120 g kvietinių miltų
- 60 g migdolų miltų
- 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 arb. šaukštelio druskos
- 50 g cukraus pudros
Gaminimo eiga
- Į plakiklio dubenį suberkite cukrų, supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį ir kiaušinio trynį, įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Visus ingredientus gerai sumaišykite. Į atskirą dubenį išsijokite kvietinius miltus kartu su kepimo milteliais, suberkite migdolų miltus ir įberkite žiupsnelį druskos. Išmaišykite ir suberkite į dubenį su šlapiais ingredientais. Plakiklio pagalba išmaišykite viską iki vientisos masės.
- Išmaišytą masę ledų šaukštelio pagalba formuokite į nedidelius rutuliukus, apvoliokite juos cukraus pudroje ir dėkite ant kepimo skardos su kepimo popieriumi. Taip paruoštus sausainius dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite maždaug 12 minučių.
- Skanaukite šiek tiek pravėsusius sausainius su pienu, kakava ar kitu mėgstamu gėrimu.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}