Burnoje tirpstantis, drėgnas marcipaninis pyragas su pistacijų kremu gali tapti nauju jūsų atradimu! Gardus tiek šiltas, tiek šaltas, o priedus prie pyrago galite keisti pagal nuotaiką Būtinai naudokite kokybišką marcipaną ir skonis jus maloniai nustebins!
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 200 g marcipano
- 4 kiaušinių
- Pusės citrinos tarkuotos žievelės
- 1 valg. šaukšto miltų (30 g)
- 0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių (3 g)
- 50 g tirpinto sviesto
- Žiupsnelio druskos
Kepimui:
- 2 valg. šaukštų migdolų drožlių
- 1 valg. šaukšto cukraus pudros
- 1 valg. šaukšto sviesto kepimo formai ištepti
Kremui:
- 250 g kreminio maskarponės sūrio
- 250 g grietinėlės
- 50 g cukraus pudros
- 50 g pistacijų pastos
Gaminimo eiga
- Dubenyje su mentele ar šaukštu suminkštinkite marcipaną. Marcipanui suminkštėjus, palaipsniui, vieną po kito, dėkite kiaušinius ir plakite tol, kol gausite vientisą, purią masę. Įtarkuokite citrinos žievelę, sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite iki vientisos masės. Įpilkite ištirpintą ir iki kambario temperatūros atvėsintą sviestą. Dar kartą atsargiai viską išmaišykite.
- Kepimo indą (šis receptas pritaikytas 18 cm skersmens skardai) ištepkite sviestu, apibarstykite migdolų drožlėmis ir cukraus pudra. Supilkite anksčiau paruoštą pyrago masę ir kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu apie 30 min.
- Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite maskarponę ir permaišykite kol suminkštės. Į suminkštėjusią maskarponę įpilkite grietinėlę, įdėkite cukraus pudrą, pistacijų pastą ir plakite kol sutirštės. Gautą kremą patiekite šalia marcipaninio pyrago.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}