Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu
Šiek tiek egzotiškas, bet tuo pačiu ir labai savas – filo tešlos pyragas su plikytu kremu. Šis receptas yra labai paprastas ir nereikalaujantis praleisti daug laiko virtuvėje ar sudėtingai žaisti su tešla, todėl tikrai tinka ir tiems, kurie nelabai mėgsta gaminti desertų. O rezultatas tikrai nustebins visus, nes traški filo tešla puikiai dera su šilkiniu plikytos tešlos kremu, o visus skonius apjungia paprastas, bet labai čia tinkantis cukraus ir medaus sirupas. Išbandykite, tikrai labai verta.
Spausdinti receptą

Plikytui kremui reikės:

  • 1 l pieno
  • 200 g cukraus
  • 100 g semolina miltų
  • 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
  • 3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių
  • 1 valg. š. 10g kukurūzų krakmolo
  • 0,5 vnt. citrinos žievelės
  • 1 valg. š. vanilės ekstrakto
  • 50 g sviesto

Taip pat reikės:

  • 200 g ištirpinto ghee sviesto
  • 400 g filo tešlos

Sirupui reikės:

  • 0,5 stiklinės vandens
  • 50 g cukraus
  • 3 valg. š. medaus
  • 1 vnt. cinamono lazdelės
  • 1 vnt. citrinos sulčių

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite plikytą kremą. Į prikaistuvį supilkite pieną, cukrų ir semoliną miltus. Viską maišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol ištirps cukrus.
  • Dubenėlyje iki vientisos masės išmaišykite kiaušinį, kiaušinio trynius, krakmolą ir supilkite į maišomą pieno, cukraus ir miltų masę. Įtarkuokite citrinos žievelę, įpilkite vanilės ekstrakto ir viską gerai išmaišykite. Gražinkite puodą ant didesnės nei vidutinė kaitros ir kaitindami intensyviai maišykite, kol kremas sutirštės ir pradės „pūsti burbulus“. Tada nukelkite nuo kaitros ant karščiui atsparaus, šalto paviršiaus ir maišykite dar minutę. Sudėkite sviestą, išmaišykite ir uždengę puodą atidėkite į šalį.
  • Paruoškite pyragą. Neaukštą kepimo indą ištepkite tirpintu ghee sviestu, klokite filo tešlos lakštą palikdami trečdalį tešlos išlindusios ir ištepkite jį sviestu. Klokite kitą lakštą palikdami trečdalį tešlos kitoje pusėje, jį taip pat ištepkite sviestu. Taip, „gėlės žiedlapių principu“, dėliokite tešlos lakštus, kol turėsite 10 sluoksnių. Uždėjus paskutinį lakštą jo sviestu netepkite. Supilkite anksčiau paruoštą plikytą kremą ir pradėkite lankstyti tešlą ant viršaus. Lankstykite palamdytai ir netvarkingai, kad liktų oro tarpeliai tarp lakštų. Kiekvieną sluoksnį negausiai patepkite lydytu sviestu. Užlankstę viršutinį sluoksnį, sviesto užtepkite gausiau, kad susiteptų visi lakštai.
  • Likusius laisvus tešlos lakštus sutepkite sviestu, sulamdykite ir dėkite ant pyrago viršaus. Taip paruoštą pyragą dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija ir kepkite apie 30-35 minutes, kol pyragas įgaus gražią, tamsiai gintarinę spalvą. (jeigu pyragas nepaskrus, pridėkite papildomas 5-10 minučių, arba keletai minučių įjunkite ventiliatoriaus funkciją).
  • Kol pyragas kepa, paruoškite sirupą. Į prikaistuvį supilkite vandenį, sudėkite cukrų, medų, cinamono lazdelę, išspauskite citrinos sultis ir viską išmaišę kaitinkite ant vidutinės kaitros apie 2 minutes, kol šiek tiek nugaruos.
  • Paruoštu sirupu apšlakstykite dar karštą pyragą, o likusią sirupo dalį palikite patiekti su pravėsusiu pyragu.

Vaizdo įrašas

Citrininiai sausainiai
Desertai

Citrininiai sausainiai

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu
Pagrindiniai patiekalai

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra
Desertai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Lašišos tartaras su vasabi avokadu
Užkandžiai

Lašišos tartaras su vasabi avokadu

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}