Šiame citrininiame pyrage susijungia puraus biskvito pagrindas, saldi kondensuoto pieno glazūra ir kremiškas maskarponės sūrio užbaigimas. Tai tobula kombinacija, kurią apjungia citrina esanti kiekviename sluoksnyje ir suteikianti išskirtinio aromato visam desertui.
Spausdinti receptą
Biskvitui jums reikės:
- 5 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 200 g cukraus
- 1 vnt. citrinos žievelės
- 0,5 ar. š. vanilės ekstrakto
- 140 g kvietinių miltų
- 40 g migdolų miltų
- 1,5 arb.š. kepimo miltelių
- 70 ml kambario temperatūros pieno
Glaistui reikės:
- 400 g saldinto kondensuoto pieno
- 100 g šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 100 pieno
Maskarponės kremui reikės:
- 350 g kreminio maskarponės sūrio
- 350 g riebios grietinėlės
- 2 vnt. citrinų žievelės
- 140 g cukraus pudros
- Taip pat reikės:
- 0,5 vnt. citrinos žievelės
Gaminimo eiga
- Paruoškite biskvitą. Į plaktuvo dubenį suberkite cukrų ir įmuškite kiaušinius, plakite tol, kol masė išpurės, o cukrus ištirps. Į išpurentą masę įtarkuokite citrinos žievelę (tik geltonąją dalį, kad nebūtų kartumo), įpilkite vanilės ekstrakto, suberkite migdolų miltus ir išsijotus kvietinius miltus kartu su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite kambario temperatūros pieną ir vėl viską išmaišykite.
- Paruoštą masę supilkite į kepimo formą (mūsų naudojama kepimo forma 22×30 cm) ir dėkite kepti į iki 170 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 30 minučių.
- Paruoškite glaistą.. Į dubenėlį sudėkite kondensuotą pieną, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis, pieną ir gerai išmaišykite.
- Iškepusiame biskvite padarykite daug skylučių ir kol jis dar karštas, užpilkite paruoštu glaistu, tolygiai paskirstykite. Taip paruoštą biskvitą dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai, o geriausiai per naktį.
- Paruoškite maskarponės sūrio kremą. Į plaktuvo dubenį sudėkite maskarponės sūri, suberkite išsijotą cukraus pudrą, įtarkuokite citrinų žieveles ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Per 2-3 kartus, vis išmaišant supilkite grietinėlę ir maišykite, kol gausite vientisą masę.
- Gautą maskarponės sūrio kremą tepkite ant sustingusio biskvito su glazūra, gražiai pašiauškite ir užtrakuokite dar šiek tiek citrinos žievelės.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}