Šis fantastiškas chorizo mėsainis tikrai taps šios vasaros hitu! Sultingas, aromatingas ir labai gardus mėsos paplotėlis, kurio skonį papildo išskirtinis, naminis mėsainių padažas. Tai iš tiesų vienas geriausių grilyje gamintų patiekalų, kuriam nereikia nei daug ingredientų, nei daug laiko. Išbandykite ir mėgaukitės gardžiausiais skoniais be didelių pastangų.
Spausdinti receptą
Padažui jums reikės:
- 2 valg. š. dūminio skonio barbeque padažo
- 2 valg. š. kokybiško majonezo
- 2 valg. š. garstyčių su medumi
- 1 valg. š. sriracha padažo
- 2-3 valg. š. agurkų relišo
Taip pat reikės:
- 300 g maltos brandintos jautienos
- 300 g aštrios chorizo kepamųjų dešrelių
- 4 vnt. mėsainių bandelių
- 1-2 vnt. didelių pomidorų
- 1 vnt. mėlynojo svogūno
- Keleto salotų lapų
- 4 vnt. lapelių čederio sūrio
Gaminimo eiga
- Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į dubenėlį ir išmaišykite.
- Kepamąsias chorizo dešreles nulupkite ir mėsytę sumaišykite su smulkinta brandinta jautiena ir suformuokite keturis (po 150 g) paplotėlius. Mėsos paplotėlius formuokite truputį didesniu nei bandelė, nes kepant jie šiek tiek susitrauks.
- Mėsainių bandeles perpjaukite per pusę. Rieklėmis supjaustykite pomidorą ir svogūną. Atskirkite salotų lapus.
- Paruoštus mėsos paplotėlius dėkite kepti į iki ~220 °C laipsnių įkaitintą kepsninę tiesiai ant įkaitusių grotelių. Kepkite apie 1 minutę, apverskite, uždėkite sūrį, dar pakepkite 1-2 minutes, kol sūris aptirps ir mėsos paplotėlį ištraukite.
- Mėsainius bandeles taip pat įdėkite į grilį keliasdešimčiai sekundžių, kad lengvai apskrustų.
- Ant apskrudusių abiejų bandelės pusių dėkite po šaukštą pasiruošto padažo, uždėkite 1-2 salotų lapus, po 1-2 riekeles pomidoro ir svogūno, iškepusį mėsos paplotėlį su sūriu ir suvožkite.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}