Gilioji Čikagos stiliaus pica, dar kitaip vadinama tiesiog picos pyragu, yra tikras "comfort food". Ji ypatinga tuo, kad turi nepaprastai aukštą picos pado kraštelį, kuris leidžia picą įdaryti su labai daug sūrio, pomidorų padažo ir kitais priedais.Gediminas šią picą pagamino su avių pieno sūriu, Fuet vytinta dešra ir marinara padažu, kuris čia nuostabiai tiko!Jei esate ragavę tokio stiliaus picą, jūsų tikrai nereikės įtikinėti pabandyti pasigaminti ją namuose. O jei dar neragavote, būtinai pabandykite, net jei nelabai mėgstate įprastą picą, ši jus tikrai nustebins!
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 100 ml vandens
- 14 g šviežių mielių
- 1 arb. šaukštelio cukraus
- 45 g stambiai maltų kukurūzų miltų
- 235 g Manitoba miltų
- Žiupsnelio druskos
- 50 g kokybiško alyvuogių aliejaus Picual
Taip pat jums reikės:
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus
- Šiek tiek kukurūzų miltų
- 150 g vytintos dešros Fuet Catalan
- 400-500 g avių pieno sūrio
- 410 g Kėdainių konservų Marinara padažo
- Kelių žiupsnių tarkuoto parmezano sūrio
Gaminimo eiga
- Į plaktuvo dubenį supilkite vandenį, suberkite mieles, cukrų, kukurūzų ir kvietinius miltus, druską, supilkite aliejų ir naudojant kablio priedą maišykite 1-2 minutes kol visi ingredientai susimaišys. Vėliau padidinkite greitį ir minkykite apie 10 minučių, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie kraštų.
- Tešlai išsiminkius paimkite ją aliejuotomis rankomis ir šiek tiek palankstykite, tada dėkite į aliejuotą dubenį ir kildinkite šiltoje vietoje, kol padvigubės.
- Indą kuriame kepsite picą ištepkite aliejumi ir pabarstykite kukurūzų miltais. Įdėkite pakilusią tešlą, paskirstykite per visą kepimo indą, kad tešla užsilenktų ant kraštų ir palikite „pailsėti“ 10-15 minučių.
- Kol tešla „ilsisi“ pasiruoškite įdarą. Vytintą dešrą supjaustykite plonomis riekelėmis, o avių pieno sūrį sutarkuokite.
- „Pailsėjusią“ tešla suformuokite taip, kad pasiektų kepimo indo kraštų viršų. Tolygiai paskirstydami sudėkite sūrį, dešrą ir užpilkite Marinara padažu ir apibarstykite parmezano sūriu.
- Taip paruoštą picą dėkite į iki 220 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija ir kepkite apie 30 minučių. Kepimo pabaigoje įjunkite ventiliatoriaus funkciją ir keletą minučių paskrudinkite picos viršų.
- Picai iškepus, palaukite keletą minučių ir tada skanaukite.