Grikių blyneliai su įdaru

Grikių blyneliai su įdaru
GARDU GARDU laidoje esame gaminę ne vieną pusryčiams tinkantį patiekalą, bet mes juk žinome, kad receptų negali būti per daug, o ypač, jei tai blynų receptai! Todėl dar viena idėja pusryčiams – grikių blyneliai! Ir ne šiaip kokie blyneliai, o su skystu kiaušiniu, sūriu ir saliamiu! Žinoma, priedus galite keisti pagal savo norus, bet tikrai rekomenduojame išbandyti ir šį variantą, nes skonių derinys tikrai puikus. Beje, grikiai neturi glitimo, todėl tai puikus variantas sveikesnės alternatyvos ieškantiems ar glitimo netoleruojantiems.
Spausdinti receptą

Blynelių tešlai jums reikės:

  • 150 g grikių miltų
  • 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
  • Žiupsnelio druskos
  • 240 ml vandens
  • 30 g tirpinto sviesto

Taip pat jums reikės:

  • Laisvai laikomų vištų kiaušinių (1 kiaušinis – 1 blynui)
  • Gerai besilydančio sūrio (pvz. emmantal ar gruyere (kiekis reguliuojamas pagal blynų kiekį)
  • Saliamio dešros (kiekis reguliuojamas pagal blynų kiekį)
  • Šiek tiek šviežio čiobrelio

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite tešlą blyneliams. Į dubenį sudėkite grikių miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite pusę nurodyto kiekio vandens ir šluotele gerai išplakite. Tada supilkite likusį vandenį ir vėl gerai išplakite tešlą. Paruoštą tešlą, uždengtą maistine plėvele, šaldytuve palikite „pailsėti“ bent keletai valandų, geriausia per naktį. Į pailsėjusią tešlą supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Gauta tešla turi būti riebios grietinėlės konsistencijos. Jei tešla yra per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.
  • Lietiniams kepti skirtą keptuvę įkaitinkite ant šiek tiek didesnės nei vidutinė kaitros, patepkite sviestu ir pilkite samtelį paruoštos blynų tešlos. Tolygiai paskirstykite tešlą per visą keptuvę ir ,kai viršus pradės džiūti, įmuškite kiaušinį. Įmuštą kiaušinį pastumdykite per visą blynelį. Galiausiai kiaušinio trynys turi likti blynelio viduryje. Ant blyno berkite sūrį, dėkite saliamio dešrą ar kitus mėgstamus priedus. Užlenkite blyno kraštus ir, jam iškepus, išimkite iš keptuvės.
  • Taip paruoštus blynus pagardinkite su šiek tiek šviežio čiobrelio.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}