Picos mėgėjus kviečiame išbandyti naują, kiek neįprastą, bet tikrai puikų patiekalą – gruzdintą picą. Ilgo brandinimo tešla ir puikus įdaro derinys paverčia šią picą tikrai išskirtine. Nors prireiks šiek tiek kantrybės laukiant kol tešla brandinsis, rezultatas jus tikrai nustebins ir norėsite gaminti dar ne kartą.
Spausdinti receptą
Tešlai jums reikės:
- 415 g miltų “Manitoba“
- 3 g šviežių mielių
- 250 ml vandens
- 10 g smulkios druskos
Įdarui reikės:
- 200 g sauso susmulkinto sūrio Mocarela
- 350 g rikotos sūrio
- 120 g virtos dešros Mortadella
- Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
- Kelių lapelių šviežio baziliko
Taip pat reikės:
- Aliejaus gruzdinimui
- Mėgstamo padažo
Gaminimo eiga
- Pagaminkite tešlą. Visi ingredientai skirti tešlai turi būti kuo šaltesni, tokiu būdu minkoma tešla neįkais ir nepradės per greitai fermentuotis. Į maišytuvo dubenį sudėkite visus tešlai skirtus ingredientus ir išmaišykite. Jei netrūksta vandens, su kabliu minkykite apie 8-10 minučių vidutiniu greičiu. Išminkytą tešlą išėmus iš maišytuvo dubens keletą kartu sulankstykite, susukite į rutuliuką ir padalinkite į keturias lygias dalis. Kiekvienas gabalėlis turi sverti maždaug 170 gramų. Padalintus gabaliukus dar keletą kartų palankstykite, kad susidarytų daugiau glitimo jungčių ir susukite į kamuoliukus. Taip paruoštą tešlą dėkite į riebalais pateptą skardą, uždenkite maistine plėvele ir nedelsiant padėkite į šaldytuvą. Tešlą reikėtų kildinti maždaug 8 valandas.
- Paruoškite įdarą. Jei jūsų turimas rikotos sūris turi nemažai skysčio, sudėkite jį į sietelį ir palikite šaldytuve kelioms valandoms, kad skystis nuvarvėtų. Nuvarvėjusią rikotą pertrinkite šaukštu, kad būtų vientisos konsistencijos. Mortadella dešrą susmulkinkite gan stambiais gabalėliais.
- Ant pamiltuoto stalviršio dėkite iškildintą tešlos rutuliuką ir iš jo rankomis suformuokite apskritimą. Ant paruošto picos paplotėlio dėkite maždaug ketvirtį rikotos sūrio, maždaug ketvirtį mocarelos sūrio ir tiek pat mortadellos, užberkite šiek tiek šviežiai maltų pipirų ir keletą lapelių pasmulkinto šviežio baziliko. Visą įdarą dėkite į paplotėlio vidurį, nuo kraštų palikdami maždaug apie 2 centimetrus. Sudėjus visus ingredientus, užlenkite tešlą per pusę, suformuodami pusmėnulį. Labai gerai užspauskite kraštus, kad gruzdinant įdaras neišbėgtų. Taip paruoškite ir kitus tešlos rutuliukus.
- Keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų iki 200 °C laipsnių ir labai atsargiai keldami už kraštų įdėkite paruoštą picą. Kepimo metu šiek tiek prilaikydami picą, laistykite aliejų iš viršaus, kad tolygiai iškeptų. Kepkite tol, kol tešla gražiai paskrus.
- Skanaukite vieną ar su mėgstamu padažu.
- Patarimas: Jei neturite laiko ilgai brandinti picos tešlą, dėkite dvigubai daugiau šviežių mielių ir kildinkite ne šaldytuve, o šiltoje vietoje apie 2 valandas.