Gruzdintas Benedikto kiaušinis

Gruzdintas Benedikto kiaušinis
Kiaušinius be lukšto GARDU GARDU laidoje gaminome ne kartą ir visi jie buvo puikūs. Tačiau šį kartą siūlome jums pasigaminti tikrai išskirtinį patiekalą – gruzdintą Benedikto kiaušinį. Iškart perspėjame, kad vieną kartą paragavus, norėsis dar ir dar. Šis patiekalas tikrai patenka į mūsų kūrybinės komandos mėgstamiausių patiekalų topą, todėl labai rekomenduojame pabandyti ir jums.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • Keleto laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 60-70 ml acto rūgšties 9%

Paniravimui reikės:

  • Stiklinės kvietinių miltų
  • 2-3 vnt. laisvai laikomų kiaušinių
  • 1,5 stiklinės „panko“ džiūvėsėlių

Patiekimui reikės:

  • 2 vnt. gerai prinokusių avokadų
  • 1-2 valg. šaukštų baltojo balzaminio acto
  • Keletos riekelių šviežios mėgstamos duonos
  • Keletos pusiau vytintų vyšninių pomidoriukų
  • Hollandaise padažo

Gaminimo eiga
 

  • Į prikaistuvį įpilkite maždaug du litrus vandens, supilkite actą ir kaitinkite tol, kol beveik pradės virti (burbuliukai turi kilti vos vos). Kiaušinį su lukštu įmerkite į beveik verdantį vandenį dešimčiai sekundžių, kad baltymas šiek tiek sutvirtėtų. Ištraukite kiaušinį ir įmuškite jį į mažą indelį. Prikaistuvyje padarykite sūkuriuką ir į jį atsargiai įleiskite kiaušinį be lukšto. Virkite tris minutes, o išėmus kiaušinį dėkite tiesiai į šaltą vandenį, kad virimas sustotų. Atvėsusį kiaušinį labai atsargiai, gerai nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu.
  • Pasiruoškite paniravimui. Į atskirus indelius supilkite miltus ir džiūvėsėlius. Trečiajame indelyje išplakite tris kiaušinius.
  • Virtą kiaušinį be lukšto apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Kad kiaušinis būtų itin traškus, apvoliotą kiaušinį dar kartą apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kiaušinis paruoštas gruzdinimui.
  • Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų maždaug iki 160-165 °C laipsnių ir gruzdinkite ne ilgiau nei dvi minutes, kol gražiai apskrus. Apskrudusį kiaušinį ištraukite iš aliejaus ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  • Gerai prinokusį avokadą sutrinkite šakute iki mėgstamos konsistencijos, įpilkite šlakelį baltojo balzaminio acto ir paskaninkite žiupsneliu druskos. Baltąjį balzaminį actą galite keisti citrinos sultimis.
  • Ant paskrudintos duonos riekelės tepkite sutrintą avokadą, dėkite pusiau vytintus pomidoriukus, užpilkite šiek tiek Hollandaise padažo ir uždėkite gruzdintą kiaušinį. Patiekalas paruoštas.

Vaizdo įrašas

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai
Užkandžiai

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu
Užkandžiai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais
Pusryčiai Užkandžiai

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais

Kalėdinis pyragas su aguonomis
Desertai

Kalėdinis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}