Kiaušinius be lukšto GARDU GARDU laidoje gaminome ne kartą ir visi jie buvo puikūs. Tačiau šį kartą siūlome jums pasigaminti tikrai išskirtinį patiekalą – gruzdintą Benedikto kiaušinį. Iškart perspėjame, kad vieną kartą paragavus, norėsis dar ir dar. Šis patiekalas tikrai patenka į mūsų kūrybinės komandos mėgstamiausių patiekalų topą, todėl labai rekomenduojame pabandyti ir jums.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- Keleto laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 60-70 ml acto rūgšties 9%
Paniravimui reikės:
- Stiklinės kvietinių miltų
- 2-3 vnt. laisvai laikomų kiaušinių
- 1,5 stiklinės „panko“ džiūvėsėlių
Patiekimui reikės:
- 2 vnt. gerai prinokusių avokadų
- 1-2 valg. šaukštų baltojo balzaminio acto
- Keletos riekelių šviežios mėgstamos duonos
- Keletos pusiau vytintų vyšninių pomidoriukų
- Hollandaise padažo
Gaminimo eiga
- Į prikaistuvį įpilkite maždaug du litrus vandens, supilkite actą ir kaitinkite tol, kol beveik pradės virti (burbuliukai turi kilti vos vos). Kiaušinį su lukštu įmerkite į beveik verdantį vandenį dešimčiai sekundžių, kad baltymas šiek tiek sutvirtėtų. Ištraukite kiaušinį ir įmuškite jį į mažą indelį. Prikaistuvyje padarykite sūkuriuką ir į jį atsargiai įleiskite kiaušinį be lukšto. Virkite tris minutes, o išėmus kiaušinį dėkite tiesiai į šaltą vandenį, kad virimas sustotų. Atvėsusį kiaušinį labai atsargiai, gerai nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu.
- Pasiruoškite paniravimui. Į atskirus indelius supilkite miltus ir džiūvėsėlius. Trečiajame indelyje išplakite tris kiaušinius.
- Virtą kiaušinį be lukšto apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Kad kiaušinis būtų itin traškus, apvoliotą kiaušinį dar kartą apvoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kiaušinis paruoštas gruzdinimui.
- Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų maždaug iki 160-165 °C laipsnių ir gruzdinkite ne ilgiau nei dvi minutes, kol gražiai apskrus. Apskrudusį kiaušinį ištraukite iš aliejaus ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
- Gerai prinokusį avokadą sutrinkite šakute iki mėgstamos konsistencijos, įpilkite šlakelį baltojo balzaminio acto ir paskaninkite žiupsneliu druskos. Baltąjį balzaminį actą galite keisti citrinos sultimis.
- Ant paskrudintos duonos riekelės tepkite sutrintą avokadą, dėkite pusiau vytintus pomidoriukus, užpilkite šiek tiek Hollandaise padažo ir uždėkite gruzdintą kiaušinį. Patiekalas paruoštas.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}