Grybų štrudelis su filo tešla

Grybų štrudelis su filo tešla
Grybų pyragėliai su filo tešla, kiek neįprastas, tačiau tikrai labai gardus pasirinkimas tiek karštam patiekalui, tiek šaltam užkandžiui. Rudieji pievagrybiai ir šitake grybai praturtina pyragėlius nuostabiu aromatu, filo tešla suteikia traškumo, o viską apjungia vos porą šaukštų kreminio sūrio. Tai sotus patiekalas, kuris labai patiks visiems grybų mylėtojams ir puikiai tiks ant kiekvieno šventinio stalo.
Spausdinti receptą

Įdarui jums reikės:

  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 vnt. didelio šalotinio svogūno
  • 3-4 vnt. skiltelių česnako
  • 400 g rudųjų pievagrybių
  • 200 g Shiitake (Šitake grybų)
  • 100 g parmezano sūrio
  • Pundelio šviežių petražolių
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • 50 g kreminio sūrio
  • 400 g filo tešlos

Taip pat reikės:

  • 200 g tirpinto ghee sviesto
  • Šiek tiek panko džiūvėsėlių

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite įdarą. Įkaitintoje keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir sudėkite smulkiai pjaustytą šalotinį svogūną. Kepkite apie 7 minutes ant vidutinės kaitros, kol svogūnas nuskaidrės. Suberkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar apie 2 minutes. Tada suberkite vidutinio dydžio gabalėliais pjaustytus grybus ir kepkite apie 12-15 minučių, kad išgaruotų kuo daugiau drėgmės ir grybai skaniai paskrustų.
  • Į iškepusius ir atvėsusius grybus suberkite smulkintas petražoles, smulkiai tarkuotą kietąjį ir kreminį sūrį, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, gerai išmaišykite. Paragaukite ar netrūksta druskos. Jei reikia, įberkite šiek tiek.
  • Suformuokite pyragėlius. Paimkite filo tešlos lakštą, ištepkite tirpintu sviestu bei apibarstykite su šiek tiek panko džiūvėsėlių. Ant viršaus dėkite antrą tešlos lakštą, patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvesėliais. Tą patį pakartokite ir su trečiuoju tešlos lakštu. Uždėję ketvirtą lakštą dėkite ketvirtadalį pasiruošto grybų įdaro ir vyniotinio principu sulankstykite tešlą į pailgą pyragėlį* (jeigu norite, galite naudoti mažiau tešlos lakštų arba dėti daugiau grybų įdaro). Suformuotus pyragėlius aptepkite tirpintu sviestu ir dėkite kepti į iki 200 °C laipsniu įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10 minučių be ventiliatoriaus funkcijos ir 5 minutes su, kol pyragėliai įgaus gražią gintarinę spalvą.
  • Iškepusius pyragėlius su grybais galite patiekti kaip šiltą patiekalą ar šaltą užkandį. *Kaip tiksliau suvynioti grybų pyragėlius galite pamatyti GARDU GARDU youtube paskyroje.

Vaizdo įrašas

Citrininiai sausainiai
Desertai

Citrininiai sausainiai

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu
Pagrindiniai patiekalai

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra
Desertai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Lašišos tartaras su vasabi avokadu
Užkandžiai

Lašišos tartaras su vasabi avokadu

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}