Itališkas ledų desertas Semifreddo

Itališkas ledų desertas Semifreddo
Oras šyla ir vis dažniau dairomės į lengvesnius ir gaivesnius desertus. Todėl šį kartą paruošėme jums nuostabaus itališko ledų deserto Semifreddo receptą, kuris taps vasaros sezono desertu-favoritu. Švelniems ir kremiškiems ledams ugnelės suteiks traškūs įdarai, kuriuos galite rinktis pagal savo skonį ir nuotaiką.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 80 g cukraus
  • 50 g medaus
  • Šlakelio vandens
  • 4-5 laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių (100 g)
  • 250 g grietinėlės
  • Damų pirštelių (reikiamas kiekis priklausys nuo jūsų naudojamos formos)
  • Skoninių traškių įdarų (pagal skonį)

Gaminimo eiga
 

  • Pradėkite nuo sirupo. Į prikaistuvį sudėkite cukrų, medų, įpilkite šlakelį vandens ir kaitinkite ant aukštesnės nei vidutinė kaitros, kol užvirs. Virkite 3-4 minutes vis pamaišydami (jei turite maisto termometrą, sirupo temperatūra turi būti apie 120 С). Medui verdant, sirupas labai putoja, tad išvirus sirupui dar kartą vis pamaišykite, kol neliks putų.
  • Į plaktuvo dubenį sudėkite kiaušinių trynius ir jiems plakantis, plona srovele supilkite anksčiau paruoštą sirupą. Plakite 6-7 minutes, kol masė taps puri ir pilnai atšalusi.
  • Kitame dubenyje išplakite šaltą grietinėlę iki dar šiek tiek tekančios konsistencijos. Išplaktą grietinėlę per du kartus, atsargiai maišydami, sudėkite į sirupo ir kiaušinio trynių plakinį.
  • Formą, kuri tinka šaldymui, labai plonu sluoksniu patepkite aliejumi ir įklokite maistinę plėvelę (palikite ilgesnius galus, kad būtų lengviau išimti jau pagamintą semifreddo). Į išklotą formą dėkite damų pirštelius, kad uždengtų dugną.
  • Ant sudėtų damų pirštelių netvarkingai uždėkite keletą šaukštelių traškių įdarų, tada klokite storą sluoksnį semifreddo masės, palyginkite, kad masė patektų į visus tarpelius ir vėl uždėkite traškių įdarų. Vėl klokite sluoksnį anksčiau paruoštos masės ir užbaikite ant viršaus sudėdami sluoksnį damų pirštelių. Užklokite maistinės plėvelės kraštais, šiek tiek paspauskite, kad užsipildytų visi tarpeliai ir dėkite į šaldiklį mažiausiai 12 valandų.
  • Patarimai. Prieš pjaunant semifreddo, pašildykite peilį karštame vandenyje, taip desertas atsipjaus lengviau ir lygiau.
  • Vietoje traškių įdarų galite naudoti uogas, riešutus, šokoladą ar kitus jūsų mėgstamus priedus.
  • Į semifreddo masę galite įmaišyti ir riešutines pastas, pvz. Pistacijų. Tokiu atveju reiktų pastą (apie 10% nuo bendros masės) dėti į išplaktą trynių ir sirupo masę ir gerai išmaišyti.

Vaizdo įrašas

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai
Užkandžiai

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu
Užkandžiai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais
Pusryčiai Užkandžiai

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais

Kalėdinis pyragas su aguonomis
Desertai

Kalėdinis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}