Japoniškas Okonomiyaki blynas

Japoniškas Okonomiyaki blynas
Okonomiyaki – japoniški blynai, visai nepanašūs į mūsų įprastus blynus. Įsivaizduokite kopūstų blynus, dar pridėkite šoninės, krevečių, azijietiško saldoko padažo ir net majonezo. Kad ir kaip bebūtų keista, viskas kartu nepaprastai tinka, o ir pagaminama labai lengvai. Dar keli įdomesni ingredientai, kaip džiovinto tuno drožlės, ir Okonomiyaki blynai nustebins ne tik skoniu, bet ir vaizdu.
Spausdinti receptą

Blyno pagrindui reikės:

  • 200 g šviežio vasarinio kopūsto
  • 1 šaukštelio druskos
  • 140 g miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 150-160 ml azijietiško sultinio
  • 1 šaukšto smulkinto imbiero
  • 80-100 g krevečių be lukšto
  • 6-7 rūkytos šoninės juostelių
  • Tyro alyvuogių aliejaus

Azijietiškam padažui reikės:

  • 3 šaukštų pomidorų padažo
  • 2-4 šaukštų Vorčesterio padažo
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 1 šaukšto medaus

Užbaigimui:

  • Aštraus Sriracha majonezo padažo
  • Žiupsnelio skrudinto sezamo sėklų
  • Kelių česnako ar svogūno laiškų
  • Džiovinto tuno drožlių

Gaminimo eiga
 

  • Kopūstą supjaustykite nedideliais kubeliais, dėkite į dubenį ir užberkite šaukšteliu druskos. Ją labai gerai delnais įtrinkite į kopūstą. Tuomet jis suminkštės ir paleis savo sultis. Leiskite šiek tiek pastovėti.
  • Kitame dubenyje pasiruoškite tešlą. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, kad jie tolygiai pasiskirstytų. Įmuškite kiaušinius, įpilkite sultinio ir gerai išmaišykite, kad tešla taptų vientisa. Palikite pastovėti bent 10 minučių.
  • Kopūstus nusunkite ir dėkite į tešlą. Taip pat įberkite smulkintą imbierą, smulkiai supjaustytas krevetes bei žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite ir visą masę supilkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus. Ant vidutinės kaitros, nieko nedarant, kepkite apie 10 min.
  • Praėjus 10 minučių blyną išimkite iš keptuvės – keptuvę uždenkite panašaus diametro lygia lėkšte ir apverskite. Taip jis nesuirs ir išlaikys savo formą. Keptuvės dugną padenkite rūkytos šoninės juostelėms ir ant viršaus dėkite blyną (apkepta puse į viršų) tolimesniam kepimui. Kepti dar 10 minučių
  • Kol baigia kepti blynas, pasigaminkite azijietišką padažą. Tiesiog sumaišykite pomidorų, Vorčesterio, sojų padažus bei medų.
  • Iškepusį blyną išimkite iš keptuvės, kad šoninė būtų viršuje ir gausiai apšlakstykite gautu padažu. Taip pat labai pagyvins skonį, jei apšlakstysite aštriu majonezu (Sriracha). Galima naudoti ir paprastą majonezą. Užberkite šiek tiek skrudintų sezamo sėklų, smulkiai pjaustytų česnako ar svogūno laiškų ir uždėkite džiovinto tuno drožlių. Būtent jos suteiks pasakišką vaizdą patiekalui. Šias drožles uždėjus ant karšto blyno, jos pradeda lyg plazdėti.

Vaizdo įrašas

Japoniškas Okonomiyaki blynas
Pusryčiai Užkandžiai

Japoniškas Okonomiyaki blynas

Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele
Desertai

Obuolių pyragas su pasiflorų skonio karamele

Eklerai su plikyto kremo įdaru
Desertai

Eklerai su plikyto kremo įdaru

Vėlyvieji pusryčiai draugams
Pusryčiai

Vėlyvieji pusryčiai draugams