Spalvingas ir stotus patiekalas puikiai tinkantis pietums ar vakarienei. Sultingas jautienos kepsnys, birūs ryžiai ir saldžiarūgštės daržovės – fantastiška skonių kombinacija. Pagaminsite greitai ir be didelių pastangų, o mėgausis visi ragaujantys.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 300 g ilgagrūdžių ryžių
- 0,5 vnt. citrinos žievelės (luptos)
- Šiek tiek kumino (pasirinktinai)
- 400 g sausai brandinto jautienos antrekoto
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus
- 0,5 vnt. raudonosios paprikos
- 1 vnt. morkos
- 1 vnt. nedidelės cukinijos
- Šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus
- Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
- 2 valg. šaukštų Kėdainių konservai saldžiarūgščio padažo
Gaminimo eiga
- Į didesnį kiekį vandens suberkite ryžius, keletą citrinos žievelių ir šiek tiek kumino. Virkite apie 7-8 minutes, patikrinkite ar ryžiai išvirę. Jei taip, perkoškite, gražinkite į prikaistuvį, uždenkite ir palikite dar šiek tiek pabrinkti.
- Jautienos antrekotą gausiai pabarstykite druska ir dėkite į labai gerai įkaitintą keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepsniui pakepus apie 2-3 minutes, jį apverskite ir įdėkite šaukštą sviesto, kepkite apie minutę laistydami jį sviestu, po to leiskite dar minutę, kitą pakepti.
- Bendras kepimo laikas priklauso nuo kepsnio dydžio. Maždaug 3 cm kepsnys turėtų kepti apie 5-6 minutes. Tiek kepdami gausite vidutiniškai keptą kepsnį į žalesnę pusę. Jei mėgstate labiau iškepusius, pridėkite po minutę, kitą iš abiejų pusių. Iškepusį kepsnį išimkite iš keptuvės ir leiskite „pailsėti“.
- Į įkaitintą keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus sudėkite kepti pjaustytas daržoves. Morką supjaustykite nestorais gabalėliais nes kepa lėčiausiai, o cukiniją ir papriką šiek tiek didesniais gabalėliais, nes iškeps greičiau nei morka. Daržovėms kepant įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus, įberki šviežiai maltų pipirų ir įdėkite porą šaukštų saldžiarūgščio padažo. Šiek tiek pakepkite, bet neperkepkite, daržovės turi išlikti traškios.
- Jautienos antrekotą patiekite kartu su biriais ryžiais ir saldžiarūgštėmis daržovėmis.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}