Turbūt jau pastebėjote, kad mes labai mėgstame greitai ir lengvai pagaminamus patiekalus, todėl ir šį kartą dalinamės būtent tokiu receptu.Jorkšyro pudingas su kepamosiomis chorizo dešrelėmis yra tikrai puikus ir sotus pietų patiekalas, kuriuo pamaitinsite visą šeimą. Paruošite vos per 10 minučių ir beliks palaukti, kol iškeps. Prie jo puikiai tiks žaliosios šparaginės pupelės ir naudojimui jau paruoštas Home Chef padažas. Štai ir idėja jūsų pietums.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 6 vnt. kepamųjų chorizo dešrelių
- 6 vnt. kepamųjų baltųjų chorizo dešrelių
- Šakelės rozmarino
- 6 valg. šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
- Tešlai jums reikės:
- 315 g išsijotų kvietinių miltų
- 375 ml riebaus pieno
- Žiupsnio druskos
- 5 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
Taip pat jums reikės:
- 6 valg. šaukštų karamelizuotų svogūnų
- 200 g žaliųjų šparaginių pupelių (kiekis priklauso nuo valgančiųjų skaičiaus)
- 1 valg. šaukšto kokybiško alyvuogių aliejaus
- 2 vnt. skiltelių česnako
- Šakelės šviežio čiobrelio
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
- 250 ml Home chef vyno arba pipirinio padažo
Gaminimo eiga
- Dešreles lengvai apkepkite keptuvėje kartu su rozmarino šakele.
- Į aukštesnį kepimo indą įpilkite alyvuogių aliejų, kad pasidengtų visas dugnas. Taip paruoštą kepimo indą įdėkite į šaltą orkaitę ir įjunkite kaisti iki 220 °C laipsnių su ventiliatoriaus funkciją. Kaitinkite, kol įkais orkaitė ir dar 5 minutes po to, aliejus turi būti ypatingai karštas.
- Į dubenį sudėkite miltus, supilkite pieną, įberkite žiupsnį druskos ir įmuškite kiaušinius. Plakiklio ar kokteilinės pagalba plakite ne mažiau kaip 2 minutes.
- Atsargiai išimkite įkaitusį kepimo indą iš orkaitės (aliejus turi būti labai karštas), sudėkite apskrudusias dešreles, sudėkite karamelizuotus svogūnus ir užpilkite paruošta tešla. Pilant tešlą pasistenkite, kiek įmanoma, neužpilti ant dešrelių. Gražinkite kepimo indą su paruoštu pudingu atgal į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes.
- Kol pudingas kepa, pasiruoškite garnyrą. Į prikaistuvį su verdančiu vandeniu sudėkite šparagines pupeles ir pavirkite kol lengvai suminkštės. Ištraukite pupeles ir iš karto sudėkite jas į ledinį vandenį, kad išlaikytų kuo daugiau maistinių savybių ir gražią spalvą.
- Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir lengvai apkepkite susmulkintą česnaką kartu su čiobreliu (keliasdešimt sekundžių). Sudėkite atšaldytas bei nusausintas pupeles, įberkite druskos, šviežiai maltų pipirų ir labai lengvai apkepkite.
- Iškepusį pudingą patiekite su paruoštu garnyru ir pasirinktu Home chef padažu.