Dalinamės sudėtiniu receptu. Tai – sveikesnių užkandžių idėjos, kurias išbandyti galės ir glitimo netoleruojantys bei keto mitybos besilaikantys.Pirmiausia – naminis majonezas, kuris taps nauju geriausiu draugu virtuvėje! Super greitai pagaminamas, o skoniųįvairovės pasirinkimas yra begalinis ir priklauso nuo jūsų mėgstamų ingredientų. Mes jį siūlome gaminti iš putpeliųkiaušinių, kadangi tai yra saugiausi kiaušiniai naudojimui be terminio apdorojimo.Pasigaminus naminio majonezo galima susimaišyti ir užtepėlių. Pikantiška mišrainė su pakepinta duona? Kodėl gi ne? O gurmaniškiau mėgstantiems tikrai patiks fantastiška tuno užtepėlė su stintenių ikrais.Savaitgalis – puikus metas pasikviesti svečių ir išbandyti naujų receptų.
Spausdinti receptą
Majonezui jums reikės:
- 500 ml neutralaus skonio aliejaus
- 10 vnt. putpelių kiaušinių
- 2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus Picual
- 2 valg. šaukštų vyno acto Yuzu
- 1 arb. šaukštelio garstyčių
- Žiupsnelio druskos
- 2 arb. šaukštelių konservuotų kaparėlių (pagal skonį)
Pikantiškam užkandžiui jums reikės:
- 6 vnt. kietai virtų laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 1 arb. šaukštelio garstyčių
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
- 2 valg. šaukštų tarkuoto parmezano sūrio
- 0,5 vnt. nedidelio mėlynojo svogūno
- Kelių svogūno laiškų
Tuno užtepėlei jums reikės:
- 150 g konservuoto tuno savo sultyse (nusunkto)
- 2 valg. šaukštų Sriracha padažo
- 1 arb. šaukštelio baltojo balzaminio acto Prelibato
- 2 arb. šaukštelių stintenių ikrų
- Šiek tiek citrinos žievelės
Taip pat jums reikės:
- Biržų duona keto duonos su sėklomis
- Biržų duona keto krekerių su sūriu
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
- Paruoškite majonezą. Į aukštą ir siaurą indą sudėkite visus aliejui gaminti skirtus ingredientus ir rankinio trintuvo pagalba suplakite viską iki majonezo konsistencijos. Paruoštą majonezą uždarame stikliniame indelyje, šaldytuve galite laikyti iki penkių dienų.
- Paruoškite pikantišką užtepėlę. Kiaušinius perpjaukite per pusę ir atskirkite trynius nuo baltymų. Į indą sudėkite kiaušinių trynius, garstyčias, įberkite druskos ir šviežiai maltų pipirų ir pertrinkite iki vientisos konsistencijos. Įdėkite keturis šaukštus anksčiau paruošto majonezo, susmulkintus kiaušinių baltymus, parmezano sūrį, smulkiai supjaustytą svogūną, svogūno laiškus ir išmaišykite.
- Paruoškite tuno užtepėlę. Į indą sudėkite visus ingredientus skirtus tuno užtepėlei ir gerai išmaišykite.
- Duoną su sėklomis supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi ir paskrudinkite. Paruoštas užtepėles patiekite su paskrudinta duona ir krekeriais. Jei norite pikantiškesnio varianto, duoną ištrinkite česnako skiltele ar pikantišką užtepėlę pagardinkite rūkyta lašiša.