Tikra lietuviška klasika – kiaulienos karka su kopūstais! Nuostabus patiekalas, kurio labai skanu mėgautis, kai norisi sotaus, naminio maisto. Tačiau norint šį patiekalą skaniai paruošti, tenka paplušėti, o ilgai sukiotis virtuvėje ne visada turime laiko. Būtent todėl GARDU GARDU asortimente galite rasti jau paruoštą naudojimui, lėtai gamintą karką, kurią užteks pašildyti ir patiekti su mėgstamais priedais. O kad tradicinis patiekalas būtų dar skanesnis, Gediminas paruošė receptą, kuriame karką pagardino pikantiškais trupiniais, o troškintus kopūstus – vyno padažu. Greitai ir lengvai, nereiškia, kad turi būti bet kaip, šis receptas tai tik patvirtina.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 600 g paruoštos naudoti kiaulienos karkos
- 2-3 valg. šaukštų dižono garstyčių
- 2 stiklinių pikantiškų trupinių (žr. Patarimai)
Kopūstams jums reikės:
- 5-6 valg. šauktų kokybiško alyvuogių aliejaus
- 1 vnt. šalotinio svogūno
- 500 g raugintų kopūstų (apie 350-400 g nusunktų)
- 1 arb. šaukštelio cukraus
- Žiupsnelio druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 100 ml raudonojo vyno padažo Home Chef
- Šiek tiek šviežių petražolių
Gaminimo eiga
- Paruoškite karką. Išpakuokite kiaulienos karką, nuimkite drebučius ir iš visų pusių aptepkite garstyčiomis. Apvoliokite apteptą karką pikantiškuose trupiniuose ir dėkite į riebalais pateptą kepimo skardą. Taip paruoštą karką kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija apie 20-25 minutes.
- Kol karka kepa, pagaminkite kopūstus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite kepti susmulkintą svogūną. Kai svogūno gabalėliai pradės skaidrėti, sudėkite labai gerai nusunktus raugintus kopūstus. Kepkite ant šiek tiek aukštesnės kaitros nei vidutinė tol, kol pasausės ir lengvai apskrus. Baigiant kepti kopūstus įberkite šaukštelį cukraus, žiupsnelį druskos, šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų ir įpilkite raudonojo vyno padažą. Gerai išmaišykite ir padažui sušilus nuimkite kopūstus nuo kaitros. Susmulkinkite keletą šviežių petražolių lapelių ir įmaišykite į paruoštus kopūstus.
- Iškepusią karką patiekite su paruoštais kopūstais ir raudono vyno padažu.
- Patarimas: kaip pasigaminti pikantiškus trupinius galite rasti recepte „Gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais“.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}