Ieškote sotaus, mėsiško, lengvai ir greitai pagaminamo užkandžio savo šventiniam stalui ar tiesiog savaitgalio vakarui? Štai jums puikus kiaulienos karkos terino receptas. Su ilgai ir lėtai virta kiaulienos karka šį teriną pagaminsite be jokio vargo, o skoniams atsverti prie jo pasiūlysime pasigaminti labai paprastą ir gardų padažą. Patiekite viską su šviežia duona ir mėgaukitės tikrai puikiu užkandžiu.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 1 vnt. paruoštos naudoti kiaulienos karkos
- Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Šiek tiek šviežios petražolės
- 1 valg. š. majonezo
- 6-8 valg. š. tirpinto sviesto
Padažui reikės:
- 3 valg. š. marinuotų kaparėlių
- ~5 vnt. marinuotų karnišonų
- Šiek tiek šviežios petražolės
- 1 valg. š. prancūziškų garstyčių su trumais
- 5 valg. š. majonezo
- Šiek tiek citrinos žievelės
Gaminimo eiga
- Karkos drebučius sudėkite į prikaistuvį, o mėsa atskirkite nuo kaulo ir sudėkite į atskira dubenėlį. Atskirtą mėsą susmulkinkite iki norimos konsistencijos (smulkių gabaliukų) ir ją įberkite šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų bei supilkite ištirpintus drebučius. Į mėsą suberkite pasmulkintą šviežią petražolę, įdėkite majonezą ir viską gerai išmaišykite. Taip paruoštą teriną vis paspausdami, kad neliktų oro tarpelių, sudėkite į nedidelius indelius. Jei kiaulienos teriną skanausite tą pačią dieną, tiesiog uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą. Tačiau jei norite jį paruošti kelioms dienoms į priekį, teriną užpilkite keliais šaukštais tirpinto sviesto.
- Pagaminkite padažą. Susmulkinkite kaparėlius, marinuotus karnišonus, šviežias petražoles ir sudėkite į dubenėlį. Sudėkite garstyčias, majonezą, įtarkuokite šiek tiek citrinos žievelių ir išmaišykite.
- Kiaulienos karkos teriną patiekite kartu su padažu ir šviežia duona.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}