Morengo saldumas, aviečių džemo rūgštelė ir tartaletės trapumas – nuostabi skonių kombinacija, atsiskleidžianti ragaujant klasikinius morenginius pyragaičius. Šis receptas tikrai daugeliui primins vaikystę, o dar neragavusiems suteiks progą pasimėgauti tikrai puikiu saldėsiu.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 300 g aviečių tyrės
- 15 g cukraus (džemui)
- 4 g pektino
- Šaukštelio citrinos sulčių
- 5 vnt. kiaušinių baltymų
- Žiupsnelio citrinos rūgšties
- 330 g cukraus (morengui)
- 75 g vandens
- 2 g vanilės
- 12 vnt. saldžių sviestinių tartalečių
Gaminimo eiga
- Aviečių tyrę supilkite į prikaistuvį ir pašildykite iki 40-50 °C laipsnių temperatūros.
- Atskirame indelyje sumaišykite cukrų ir pektiną. Palengva maišant į aviečių tyrę supilkite cukraus ir pektino mišinį, kaitinkite kol užvirs. Užvirus įpilkite citrinos sulčių, gerai išmaišykite ir gautą tyrę supilkite į švarų indą. Įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol tyrė sustings ir bus panaši į želė. Sustingusią tyrę sutrinkite iki džemo konsistencijos.
- Pasterizuokite kiaušinių baltymus. Į prikaistuvį suberkite cukrų, užpilkite vandeniu ir nemaišant kaitinkite iki maždaug 118°C temperatūros. Jei neturite maistinio termometro, pilnai užvirus sirupui virkite dar 1 minutę ir nukelkite nuo kaitros. Prieš pilant sirupą, kambario temperatūros kiaušinio baltymus su žiupsneliu citrinos rūgšties plakite, kol pradės putoti. Tuomet plona srovele plakimo indo šonu pilkite sirupą, kad jis neišsitaškytų ant kraštų. Plakite vidutiniu greičiu, kol morengas taps stabilus ir atvės.
- Gautą aviečių džemą sudėkite į tartaletes (turi būti užpildyta šiek tiek daugiau nei pusė tartalėtės). Taip paruoštas tartaletes konditerinio švirkšto pagalba, papuoškite morengo mase ir palikite kambario temperatūroje „pailsėti“ 24 valandas, kad sutvirtėtų morengas.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}