Koldūnai, tinkantys net toms dienoms, kai nesinori mėsos. Šį kartą siūlome pasigaminti ypatingai švelnaus skonio koldūnus su kreminiu sūriu ir špinatais. Patiks net vaikams!
Spausdinti receptą
Tešlai jums reikės:
- 400 g miltų
- 4 kiaušinių
- 4 šaukštų vandens
- 4 valg. šaukštų aliejaus
- Įdarui reikės:
- 200 g šviežių špinatų
- 250 g kreminio sūrio
- 50 g tarkuoto parmezano
- 1-2 skiltelių česnako
- 1 kiaušinio trynio
- Pusės citrinos tarkuotos žievelės
- Žiupsnelio šviežiai tarkuoto muskato
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
- Žiupsnelio druskos
Koldūnų apkepimui:
- Šaukšto sviesto
- Šviežio šalavijo
Gaminimo eiga
- Pasigaminkite tešlą. Dubenėlyje atskirai išplakite kiaušinius su vandeniu ir aliejumi. Ant darbastalio ar į indą suberkite miltus ir viduryje padarykite „šulinėlį“. Į padarytą „šulinėlį“ supilkite išplaktus kiaušinius. Viską sumaišykite ir gerai išminkykite. Tešlą įvyniokite į plėvelę ir palikite bent pusvalandžiui pailsėti.
- Kol tešla ilsisi, pasigaminkite įdarą. Švariai nuplautus špinatus užpilkite verdančiu vandeniu, atsargiai maišykite, kol jie suminkštės. Tuomet juos nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu, kad neprarastų visų maistingų medžiagų ir gražios žalios spalvos. Nusunkite skysčio perteklių. Juos šiek tiek pasmulkinkite ir sumaišykite su kreminiu sūriu, dviem skiltelėmis smulkinto česnako, kiaušinio tryniu ir tarkuotu permezanu. Įtarkuokite muskato riešuto, citrinos žievelės, įberkite žiupsnelį maltų pipirų ir druskos. Viską gerai išmaišykite.
- Tešlai pailsėjus, padalinkite ją į dvi lygias dalis. Abu tešlos gabalėlius iškočiokite iki maždaug 1-2 cm storio vienodo dydžio lakštus. Ant vieno lakšto išdėliokite po šaukštelį paruošto įdaro palikdami maždaug 5 cm tarpus. Šiuos tarpus patepkite ar apipurkškite vandeniu. Ant lakšto su išdėliotu įdaru klokite antrąjį lakštą. Tarpus atsargiai prispauskite rankomis, kad neliktų oro tarpų. Koldūnus išspauskite nedidele stikline arba tiesiog supjaustykite.
- Paruoštus koldūnus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite kol iškils. Keptuvėje išlydikite sviestą ir jame kartu su šviežiu šalaviju šiek tiek apkepkite išvirusius koldūnus.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}