Kukurūziniai blynai su chorizo pagardu – tobuli pusryčiai, kurie įtiks visiems! Šiame patiekale yra dvi žvaigždės – purūs kukurūziniai blynai, kurie tiesiog tirpsta burnoje ir sodraus skonio mėsos padažas, kuris visam patiekalui suteikia išskirtinumo. Tokia kombinacija pradžiugins visus mėgstančius sočiau pusryčiauti. O jei esate linkę rinktis lengvesnius pusryčius, ne bėda! Kukurūziniai blynai puikiai tiks su įvairiais mėgstamais priedais. Gaminkite ir atraskite savo mėgstamiausias kombinacijas.
Spausdinti receptą
Padažui jums reikės:
- 150 g šalto rūkymo šoninės
- 300 g kepamųjų chorizo dešrelių
- 1 vnt. nedidelio svogūno
- 3-4 vnt. skiltelių česnako
- 410 g padažo Marinara
- 410 ml vištienos sultinio
- 50 ml espresso kavos
- 1 arb. š. čili dribsnių
- 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
- 1 arb. š. kumino
- 2 valg. š. klevų sirupo
Blynų tešlai reikės:
- 50 g cukraus
- 320 g kukurūzų miltų
- 180 g miltų
- 2 valg. š. (20 g) kepimo miltelių
- 1 arb. š. druskos
- 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 1 valg. š. maistinio acto (9%)
- 0,5 l pieno
- 50 g tirpinto sviesto
Gaminimo eiga
- Paruoškite padažą. Šoninę susmulkinkite ir sudėkite į gilesnę keptuvę ar puodą. Kepamąsias chorizo dešreles išimkite iš apvalkalo, pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į puodą kartu su šonine. Kepinkite mėsą ant vidutinės kaitros, kol išsiskirs riebaliukas ir truputį paskrus, tada nuimkite nuo kaitlentės ir suberkite viską į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų riebalai.
- Į tą patį puodą kur kepė mėsa, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką ir lengvai apkepinkite. Gražinkite apkeptą šoninę ir čorizo į puodą su kepintais svogūnais ir česnakais, supilkite Marinara padažą, vištienos sultinį, espresso kavą, suberkite čili dribsnius, raudonėlį, kuminą, įpilkite klevų sirupo ir viską užvirkite. Padažui užvirus sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir palikite 40-50 minučių troškintis, kol skystis nugaruos ir padažas sutirštės.
- Paruoškite blynus. Į dubenį suberkite cukrų, kukurūzų miltus, paprastus miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite. Į kiaušinius įpilkite actą, pieną, tirpintą sviestą ir vėl gerai išplakite. Kiaušinių ir pieno plakinį, maišant, per kelis kartus, supilkite į miltų mišinį ir labai gerai išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą palikite „pailsėti“ bent 10-15 minučių.
- Įkaitinkite keptuvę ant aukštesnės nei vidutinė kaitra ir formuokite nedidelius blynus iš maždaug 1,5 valg. šaukšto tešlos. Kepkite tol, kol burbuliukai pradės kilti ir blyno viduryje, ne tik šonuose, tada apverskite ir pabaikite iškepti. Kepimui naudoti aliejaus ar kitų riebalų nereikia.
- Iškeptus blynus skanaukite su paruoštu mėsos padažu.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}