Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas
Moliūgų pyragas turbūt ne visiems skamba skaniai ar viliojančiai, nes tikrai neretai toks kepinys būna sausas ir sprangus. Tačiau išbandžius šį receptą, nuomonė tikrai pasikeis ir šį pyragą norėsis kepti dar daug kartų. Gaminamas iš tarkuoto moliūgo, su prieskoniais, riešutais ir džiovintomis spanguolėmis galutiniame rezultate gaunamas sunkus, drėgnas pyragas su daug tekstūros ir aromato. Tai tikrai ypatingas desertas, kurį papuošus puriu kreminio sūrio kremu drąsiai galima dėti ir ant šventinio stalo.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 2 a. š. valgomosios sodos
  • 0,5 a. š. cinamono
  • 0,5 a. š. džiovinto imbiero
  • Šiek tiek muskato riešuto
  • 4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 200 g rudojo cukraus
  • 0,5 vnt. citrinos žievelės
  • 200 ml aliejaus
  • 1 vnt. didelio rūgštesnio obuolio
  • 450 g nulupto ir išvalyto moliūgo
  • 100 g pekano riešutų
  • 100 g džiovintų spanguolių

Glaistui reikės:

  • 500 g kreminio sūrio
  • 1 valg. š. vanilės ekstrakto
  • 250 g cukraus pudros
  • 500 ml riebios grietinėlės

Gaminimo eiga
 

  • Į dubenį išsijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Suberkite cinamoną, imbierą ir įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto. Viską išmaišykite.
  • Į plakiklio dubenį įmuškite kambario temperatūros kiaušinius, suberkite cukrų, įtarkuokite citrinos žievelę ir plakite kol masė taps puri. Tada vis dar plakant po truputį supilkite aliejų ir išmaišykite. Suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite.
  • Į tešlą, per vadinamą „burokinę“ tarką įtarkuokite obuolį, moliūgą, suberkite lengvai pasmulkintus riešutus, sudėkite spanguoles ir viską gerai išmaišykite.
  • Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, supilkite pyrago tešlą ir tolygiai paskirstykite. Taip paruoštą pyragą dėkite kepti į iki 175 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 minučių. Kepimo pabaigoje nepamirškite patikrinti ar pyragas tikrai iškepė. Iškepusį pyragą palikite pravėsti.
  • Paruoškite glaistą. Į plakiklio dubenį sudėkite kreminį sūrį, įpilkite vanilės ekstrakto, suberkite išsijotą cukraus pudrą ir išmaišykite iki vientisos masės. Per du kartus išmaišant supilkite grietinėlę ir lengvai išplakite iki purios masės.
  • Paruoštą glaistą tepkite ant atvėsusio pyrago ir skanaukite.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}