Lašišos tartaras su vasabi avokadu

Lašišos tartaras su vasabi avokadu
Lašišos tartaras – tai nuostabus būdas mėgautis žalia žuvimi su mėgstamais priedais. Svarbiausias šio puikaus patiekalo komponentas yra kokybiška, šviežia žuvis, kuri yra būtina ne tik dėl gero skonio, bet ir dėl saugumo. O visa kita jau daro priedai. Šiame recepte susijungia švelnus žuvies skonis su vasabio avokado stiprumu („a little kick“) ir kremiškumu, o skonių paletę užbaigia gruzdinti ryžių traškučiai. Fantastiška kombinacija puikiam užkandžiui.
Spausdinti receptą

Tartarui jums reikės:

  • ~600 g šviežios lašišos filė
  • 1 valg. šaukšto majonezo
  • 1 valg. šaukšto kepintų sezamų aliejaus
  • 1 valg. šaukšto sriracha padažo
  • Žiupsnelio druskos

Taip pat jums reikės:

  • 3 vnt. prinokusių avokadų
  • 1 valg. šaukšto baltojo vyno acto Yuzu
  • Žiupsnelio druskos
  • ~1 arb. šaukštelio vasabio pastos
  • ~1 l aliejaus kepimui
  • Keleto ryžių lakštų

Patiekimui reikės:

  • Šiek tiek laiškinio česnako
  • Šiek tiek lašišinių žuvų ikrų pasirinktinai

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite lašišą. Lašišos file gerai nuvalykite, išimkite visus kaulus ir supjaustykite labai nedideliais gabalėliais. Į dubenį su supjaustyta lašiša įdėkite majonezą, įpilkite kepintų sezamų aliejaus ir šaukštą sriracha padažo, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai viską išmaišykite.
  • Paruoškite vasabi avokadus. Avokadus sutrinkite, įpilkite šaukštą baltojo vyno acto, įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite šaukštelį vasabio pastos ir dar kartą viską pertrinkite.
  • Paruoškite ryžių traškučius. Aliejų skirtą kepimui supilkite į keptuvę ir įkaitinkite iki 170-180 °C laipsnių. Į įkaitusį aliejų dėkite ryžių lakštą ir po keleto sekundžių ištraukite. Aliejų nuvarvinkite ir iškepusį ryžių traškutį dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
  • Serviruokite lašišos tartarą. Jei turite, į lėkštę dėkite serviravimo žiedą, į jį dėkite šaukštą vasabi avokadų, maždaug tris šaukštus lašišos, apibarstykite smulkintu laiškiniu česnaku ir ikrais. Skanaukite su ryžių traškučiais.

Vaizdo įrašas

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu
Pusryčiai Desertai

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu
Užkandžiai

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru
Užkandžiai

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis
Desertai

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}