Lašišos Velingtonas su Bearnaise padažu

Lašišos Velingtonas su Bearnaise padažu
Ne paslaptis, kad mes labai mėgstame greitai pagaminamus patiekalus. Tačiau ne ką mažiau mums patinka suktis virtuvėje ir šiek tiek ilgėliau, išbandant naujus receptus ir ieškant dar neatrastų skonių. Lašišos Velingtonas būtent toks patiekalas, kuris pareikalaus šiek tiek daugiau darbo ir kantrybės, tačiau jo skonis viską atpirks. Nuostabus patiekalas savaitgalio šeimos pietums ar net šventiniam stalui.
Spausdinti receptą

Jums reikės:

  • 400 g lašišos file
  • 20 g rupios jūros druskos
  • 20 g rudojo cukraus
  • 20 g degtinės
  • 150 g valytų tigrinių krevečių (nevirtų)
  • 50-60 g blanširuotų špinatų (~200 g prieš blanširavimą)
  • 1 vnt. kiaušinio
  • 100 g kreminio sūrio „Regular“
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
  • Šiek tiek šviežiai tarkuoto muskato riešuto
  • 2 vnt. sluoksniuotos tešlos lakštų (A4)
  • Bearnaise padažo (patiekimui)

Gaminimo eiga
 

  • Pasigaminkite švelniai sūdytą lašišą. Švariai nuvalytą ir nukaulintą lašišos filė be odos ištepkite degtine, apibarstykite rupios druskos bei cukraus mišiniu, uždenkite ir laikykite šaldytuve 12-24 val. Vėliau nuplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite. Jei norite dar ypatingesnio skonio, cukraus ir druskos mišinį galite sumaišyti su jūsų mėgstamais prieskoniais ar žolelėmis.
  • Į aukšta smulkinimo indą sudėkite tigrines krevetes, blanširuotus špinatus, kiaušinio baltymą, kreminį sūrį, druską, šviežiai maltus pipirus ir šviežiai tarkuotą muskato riešutą ir sutrinkite iki vientisos, tiršto majonezo konsistencijos masės. Gautą masę sudėkite į konditerinį maišą (jei turite).
  • Ant stalviršio ar pjaustymo lentelės pasiklokite maistinės plėvelės ir uždėkite savo turimą lašišos gabalėlį, kad matytumėte kokį plotą jis užims. Nuimkite lašišą ir jos vietoje ant plėvelės paskleiskite dalį paruošto krevečių-špinatų kremo. Suformavus pagrindą, ant jo dėkite lašišą ir krevečių-špinatų kremu „užklokite“ žuvies gabalėlį taip, kad pasidengtų ir viršus ir šonai. Taip paruoštą lašišą atsargiai suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdekite maždaug valandai į šaldiklį.
  • Sluoksniuotos tešlos lakštą ištepkite kiaušinio tryniu. Ant taip paruoštos tešlos dėkite iš šaldiklio ištrauktą suvyniotą lašišą ir dėkite maždaug per vidurį tešlos. Glaudžiai apklokite iš abiejų pusių ir kraštų, kad gautųsi kaip vyniotinis. Taip paruoštą Velingtoną suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve bent pusvalandį.
  • Atšaldytą Velingtoną aptepkite su kiaušinio tryniu. Iš kito sluoksniuotos tešlos lakšto išpjaustykite juosteles ir gražiai apdėliokite apteptą kepsnį, dar kartą aptepkite kiaušinio tryniu. Dėkite kepti į iki 220 °C įkaitintą orkaitę, funkcija kepimas iš viršaus ir apačios ir kepkite 30 minučių.
  • Kepsniui iškepus, leiskite „pailsėti“ bent 10 minučių ir tik tada pjaustykite. Patiekite su puikiu Bearnaise padažu.

Vaizdo įrašas

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai
Užkandžiai

Traškūs Buffalo vištienos sparneliai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu
Užkandžiai

Sumuštinis su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais
Pusryčiai Užkandžiai

Be lukšto virtas kiaušinis su topinambų tyre ir traškučiais

Kalėdinis pyragas su aguonomis
Desertai

Kalėdinis pyragas su aguonomis

{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}