Tirpstanti burnoje, kupina skonių lazanija be glitimo – misija neįmanoma? Dar ir kaip įmanoma. Ir ji įtiks ne tik glitimo netoleruojantiems. Sodraus skonio chorizo padažas kartu su kokybiškais lazanijos lakštais pagamintais iš kukurūzų ir ryžių miltų padarys tikrą stebuklą ir ši kombinacija kartu su dar keletą priedų tiesiog „išsprogdins“ skonio receptorius. Gaminkite, vaišinkite ir mėgaukitės tikru „comfort food“, net jei netoleruojate glitimo.
Spausdinti receptą
Bešamelio padažui be glitimo reikės:
- 50 g sviesto
- 2 valg. š. ryžių miltų
- 0,5 l pieno
- 2 valg. š. krakmolo
- Žiupsnelio druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Muskato riešuto
Taip pat reikės:
- 250 g lazanijos lakštų be glitimo
- 300-500 g mocarela sūrio
- 200 g brandinto čederio sūrio
- Mėsos padažui reikės:
- 150 g šalto rūkymo šoninės
- 300 g kepamųjų chorizo dešrelių
- 1 vnt. nedidelio svogūno
- 3-4 vnt. skiltelių česnako
- 410 g padažo Marinara
- 410 ml vištienos sultinio
- 50 ml espresso kavos
- 1 arb. š. čili dribsnių
- 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
- 1 arb. š. kumino
- 2 valg. š. klevų sirupo
Gaminimo eiga
- Paruoškite bešamelio padažą. Į stiklinę su krakmolu įpilkite pusę stiklinės pieno, gerai išmaišykite ir viską supilkite į likusį pieną. Dar kartą gerai išmaišykite. Prikaistuvyje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą. Sviestui ištirpus suberkite ryžių miltus, gerai išmaišykite ir vis maišant pakepinkite apie minutę. Tuomet nuolat maišant supilkite pieno ir krakmolo mišinį. Maišykite kol užvirs, o užvirus nuimkite nuo kaitros. Į padažą įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, įtarkuokite šiek tiek muskato ir viską gerai išmaišykite. Padažas paruoštas.
- Paruoškite lazanijos lakštus. Apvirkite lazanijos lakštus pagal gamintojo rekomendacijas, sudėkite juos į šaltą vandenį, kad atvėstų ir atsargiai nusausinkite.
- Paruoškite mėsos padažą. Šoninę susmulkinkite ir sudėkite į gilesnę keptuvę ar puodą. Kepamąsias chorizo dešreles išimkite iš apvalkalo, pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į puodą kartu su šonine. Kepinkite mėsą ant vidutinės kaitros, kol išsiskirs riebaliukas, tada nuimkite nuo kaitlentės ir suberkite viską į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų riebalai.
- Į tą patį puodą kur kepė mėsa, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką ir lengvai apkepinkite. Gražinkite apkeptą šoninę ir čorizo į puodą su kepintais svogūnais ir česnakais, supilkite Marinara padažą, vištienos sultinį, espresso kavą, suberkite čili dribsnius, raudonėlį, kuminą, įpilkite klevų sirupo ir viską užvirkite. Padažui užvirus sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir palikite 40-50 minučių troškintis, kol skystis nugaruos ir padažas sutirštės.
- Į kepimo indą dėkite ploną sluoksnį mėsos padažo, ant jo klokite lazanijos lakštą, tepkite ploną sluoksnį bešamelio padažo, užtarkuokite mocarelos bei brandinto čederio , dėkite vėl mėsos padažo sluoksnį ir sluoksniuokite taip iki viršaus. Viską užbaikite lazanijos lakštu, bešamelio padažu ir sūrio sluoksniu, kad skaniai apskrustų. Taip paruoštą lazaniją dėkite kepti į iki 190 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 30 minučių.
- Lazanijai iškepus palikite ją pravėsti 15-30 minučių ir skanaukite.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}