Turbūt vienas populiariausių ispaniškų patiekalų yra paelija (paella), kuris dažnai laikomas šios virtuvės vizitine kortele. Tačiau tikrai ne ką prastesnis yra kitas katalonų gaminamas patiekalas, tai Fideuà. Labai panašus į paeliją, gaminamas su jūros gėrybėmis ir makaronais, vietoj ryžių. Kupinas skonių ir šildantis patiekalas, kurį tikrai verta išbandyti visiems ispaniškos virtuvės gerbėjams ir ne tik.
Spausdinti receptą
Jums reikės:
- 100 g kokybiškų spaghetti makaronų
- 2 valg. šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
Padažui jums reikės:
- 2 vnt. šalotinių svogūnų
- Keletos skiltelių česnako
- 1 arb. šaukštelio rūkytos paprikos
- 1 arb. šaukštelio saldžios paprikos
- 0,5 arb. šaukštelio ciberžolės
- 200 ml trintų pomidorų Frulloro
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
- 100 ml balto sauso vyno
- Žiupsnelio cukraus
Taip pat jums reikės:
- 400 ml žuvies sultinio
- 200 g išvalytų didelių krevečių
- 3-4 išvalytų kalmariukų
- 8 vnt. midijų
- Šiek tiek šviežių petražolių
- Keleto skiltelių citrinos
Gaminimo eiga
- Makaronus sulaužykite nedideliais, maždaug 2-3 cm ilgio šiaudeliais ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Maišydami kepkite apie 5-6 minutes, kol makaronai įgaus tamsiai gintarinę spalvą. Iškepusius makaronus sudėkite į lėkštę.
- Svogūnus ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į tą pačią keptuvę, kur kepė makaronai. Kepkite kol paskrus. Tada suberkite rūkytą papriką, saldžią papriką, ciberžolę, supilkite trintus pomidorus, įberkite druskos, šviežiai maltų pipirų ir kepkite tol, kol nugaruos visas perteklinis skystis, maždaug apie 5 minutes. Kepinant supilkite vyno ir įberki žiupsnelį cukraus. Skysčiui nugaravus turite gauti tirštą padažą.
- Į paruoštą padažą suberkite pakepintus makaronus, supilkite žuvies sultinį ir permaišykite. Tolygiai, per visą keptuvę išdėliokite jūros gėrybes. Virkite neuždengę apie 10 minučių. Jei naudojate kitus makaronus, vadovaukitės gamintojo rekomendacijomis ir troškinkite, kol makaronai išvirs.
- Paruoštą patiekalą papuoškite smulkintomis petražolėmis ir patiekite šalia kelias skilteles citrinos.
Vaizdo įrašas
{"slide_show":3,"slide_scroll":1,"dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":3000,"speed":600,"loop":"true","design":"design-1"}